Видели някакви числа в интернет и разбрали недоразбрали започвате да сравнявате несравними неща. Не знам какво общо имат прекупвачите се това, което е написано в статиите. И какво общо имат някакви си там цени от цветните снимки на крайния продукт за населението, минал през една камара изследвания и преработки, с ръждясалите тенекии взахарен неизследван нехомогенизиран мед, който вие предлагате. Това са два съвсем различни различни продукта, които не могат да бъдат сравнявани.

Ето аз ще кажа, че в България цената на меда е 12 лева. Ще напиша статия във вестниците, ще сложа цветна снимка, и после нека западняците да се пукат от яд. И знаете ли кое е най-интересното - АЗ НЯМА ДА ИЗЛЪЖА !!! Ще кажа САМАТА ИСТИНА, но ще премълча някои дребни подробности, като например че на тази цена съм продал един единствен буркан, и то от хубав акациев мед, и то буркана беше не 1 килограм, а кило и 300-400 грама...... Западняците обаче ще видят статията и ще започнат да обсъждат по форумите си колко гадни са техните прекупвачи и какви мошеници са и как им изпупуват меда само по 4.50 EUR, и колко много са се напечелили мошениците-прекупвачи...........

И за кой ли път ще кажа - ами като си харесате някаква цена в някоя държава или в някой WEB сайт, ами вървете си продайте меда в тази държава или в този WEB сайт. Никой не ви спира - съдбата на вашият мед е във вашите ръце. Не знам защо винаги се опитвате да търсите вината в някого другиго, а не във вас самите (в случая оплювате прекупвачите, като че ли те са ви длъжни с нещо). Продажбата на меда на някой изкупвач е ДОБРОВОЛНА СДЕЛКА. Като не ви харесва изкупната цена - ами не си продавайте меда или си търсете други алтернативи. Не знам защо (дори не мога да го проумея) защо вместо да тръгнете да търсите алтернативи вие започвате да си търсите ВИНОВНИК за проблемите си, и това винаги е НЯКОЙ ДРУГ, а не вие самите?

Живеем в пазарна икономика, и в нея цената на дадена стока е точно толкова, колкото някой е готов да даде за нея, а не колкото си мечтае продавача. Не бъркайте мечтите с реалността. Дори и да приемем, че някъде в Европа наистина има по-високи изкупни цени на меда, ами тогава какво ви пречи да си натоварите меда на колата (камиона) и да го закарате там, където са по-високите цени? Ето, има решение, и то е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ.