За дезинфекция на кошери и рамки - да. Но за предпазване на пчелите от бактериални заболявания - едва ли. В по-големи концентрации озона е вреден. Среброто играе ролята на антибиотика - убива бактериите.
Пак повтарям - готов съм да изпратя на някого "светена вода", достатъчна за да направи тестовете върху няколки кошера, ако поеме ангажимента да проведе чисто експеримента и наблюденията и да сподели тук резултатите.
Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
В случая с поповете и "светената вода" навлизаме в темата относно паметта на водата и нейното структуриране.Има хора които не вярват в "подобни глупости",но ще дам за пример двама българи,които изобретиха маркер,базиращ се на водната молекула и нейната възможност за памет.НАТО направо запляска с ръце пред възможностите които се откриха.Въпроса е може ли колоидното сребро да ни бъде полезно като пчелари? Сигурен съм,че има колеги които го ползват успешно,но са дискретни и не споделят.Спомням си в по-ранни коментари преди години,че темата се засегна малко,но бързо отшумя.По принцип българина е твърдоглав и мисленето му е закостеняло,но никога не е късно да погледне на света и с други очи.
Сподели малко повече за това, интересно е! Аз съм от вярващите в особените качества на водата.