Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Според мен пашата не е късна, с оглед как се развиват нещата до момента и не ми се вярва да се стигне до блокиране при положение, че през ден проверявам магазините и разширявам дори и когато не е толкова належащо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Според мен пашата не е късна, с оглед как се развиват нещата до момента и не ми се вярва да се стигне до блокиране при положение, че през ден проверявам магазините и разширявам дори и когато не е толкова належащо.
    Със основи или със изградени пити ги разширяваш?Нали пише по книги че през август пчелите трудно градили пити.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Със основи или със изградени пити ги разширяваш?Нали пише по книги че през август пчелите трудно градили пити.
    Остави това какво пише в книгите - тая година всичко е много различно.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Хранишли, градят, проверено!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Хранишли, градят, проверено!
    Важи ли, за хранене с питка? Че в момента имам една отводка направена края на Юни и и давам питка, но като цяло я взима много бавно и съответно гради бавно дори почти може да се каже, че не гради.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Важи ли, за хранене с питка? Че в момента имам една отводка направена края на Юни и и давам питка, но като цяло я взима много бавно и съответно гради бавно дори почти може да се каже, че не гради.
    До колкото знам подхранването с питки е удачно през зимата, по това време на годината храня само със сироп и то по рядък (ако е за стимулиране), че пчелите и без това имат нужда от вода.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    До колкото знам подхранването с питки е удачно през зимата, по това време на годината храня само със сироп и то по рядък (ако е за стимулиране), че пчелите и без това имат нужда от вода.
    Ами първите няколко седмици след направата на отводката подхранвах със сироп, но сега реших да дам питка, тъй като майката е нова, а доколкото знам в питката има много важни витамини, които подсилват майката. Тези дни може пак да подхраня със сироп.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Така е, вече на няколко места виждам цъфнала повторно акация...

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Различно е след дъждовете във момента има доста цъфтящи треви.Ако се прави всичко по книга вече трябваше да сме свалили магазините,а вчера на сянка беше към 40градуса.До скоро знаех от книгите че основа се слага само до открито пило,но наскоро видях при колега как работи той,основите ги слага до преградната дъска,и като я поизградят я мести понавътре в гнездото.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    ,основите ги слага до преградната дъска,и като я поизградят я мести понавътре в гнездото.
    На отводките аз също слагам рамки с основи вместо преградни дъски - вършат същата работа като тях. Също така при топло време си позволявам да "цепя" пилото с рамка за градеж, т.е. поставям я между питите с пило, а не до последната пита с пило както пролетта.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •