Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
Да разбирам ли , че киселинността на на целия разтвор се повишава до тая на меда?Киселините разтворени в меда, не се ли разтварят във вода?Ами ако разтворя 100 кг.захар и 100 литра вода с 1 кг. мед киселинността на целия тоя разтвор ще е ли равна на тая на меда?
А колко "кисел" е меда? 6, 5, 4 , 3 , колко e pH на меда?
Нектарния мед е с pH от 2,7 до 6,4 в зависимост от вида а мановия от 5.1 до 7.9 . А до колкото въпроса за 100 те килограма вода и 100 захар едва ли ако трагнеш да го инвертираш ще сложиш 1 килограм мед . А ако го направиш ефекта ще граничи с нула.