Специално за тази година не мисля,че ще се наложи много употребата му,тъй като има много ливадна паша.Смятам,че пилото тази есен ще бъде по до късно и при тази поддържаща паша,ако се приложи и сироп има опасност от задръстване.За патогените си абсолютно прав,и този риск винаги ще съществува при приготвяне с пчелен мед.Доколкото съм запознат,патогените се срещат навсякъде и имунната система на колонията е тази която пречи да се развиват патологични процеси.Инвертирането с мед е като игра на руска ролетка - може никога да не гръмне(патогените),а може и да гръмне.Според мен е важно при пчеларството да се ползват добавки и препарати които не подтискат имунната система в борбата си с някакъв патоген или вредител.Всичко което ни е необходимо се среща в природата,въпрос на опити и знание е да се уцели вярната стратегия.Освен това патогените имат много начини чрез които могат да заразят пчелната колония - налитане,обща поилка и т.н..
Сиропа съм го ползвал досега зимно време(въпреки коментарите) в горни хранилки.Приема се отлично от пчелите и досега не съм имал проблеми, като диария например.Слагам го неразреден за да не вкисва когато е студено времето,а при затопляне,пчелите се качват и бавно си го свалят.През пролетта взимането е много бързо.Досега не ми е кристализирал никога - нито в баките,нито по пити.Относно яйцеснасянето не мога да твърдя с проценти тъй като съм новак,но семействата се развиват добре(според моите критерии).Не съм зазимявал семейства изцяло на инвертиран сироп.Основно го ползвам зимно-пролетния период и точно гъстотата му ми харесва,защото сложен в горни хранилки(тази зима смятам да ползвам и вътрешни рамки хранилки)не може да се вкисне дори и да седи 10 дена,освен това пчелите го взимат по-бавно от редкия.Трябва да добавя,че съм съботно неделен пчелар.