Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 50
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Нещо извън темата: Това "ВЕЙ" не трябва ли да се пише с "И"(ВЕИ) - възобновими енергийни източници?!? Или абревиатурата означава нещо друго?!?

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    с.Крумово Градище общ.Карнобат
    колега никой не слушай взимай си пчеличките и ги почвай и аз съм начинаещ като тебе със тази разлика че имам близо 10 г теоретична подготовка и от 1 г и практическа и сега си ям със кеф мед изваден от мен така че смело напред те са много неща то е цяла наука но малко по малко се учи човек а вече има и достатъчно информация дори и да няма кой да ти казва само спокойно и така

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    с.Крумово Градище общ.Карнобат

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2016
    Първият ми пост! Регистрирах се, за да го напиша. Търсих в гугъл дали и как може да се извади мед без центрофуга и попаднах тук...

Не мога да повярвам, как изчетох 4 страници "мъдри слова" и не научих НИЩО!
    Така ли нямаше ЕДИН, който като не му се обяснява и не желае да сподели ВЕЛИКИТЕ знания поне да даде линк на човека?!?
    ponnka
    е дал(а) линк, който е към външен сайт и е счупен..

Добре е според мен тази тема ТЪРТЕЙ да се затрие. Полза от нея НУЛА.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Тая тема намери ли я?

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1821

Иначе не се шашкай. През форума са минали маса народ с по 2 мнения и една тема създадени. Може и да сме загубили, че вече не са тук, а може и не. Какво да се прави, такъв е животът.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от ponnka Виж публикацията
    колега никой не слушай взимай си пчеличките и ги почвай и аз съм начинаещ като тебе със тази разлика че имам близо 10 г теоретична подготовка и от 1 г и практическа и сега си ям със кеф мед изваден от мен така че смело напред те са много неща то е цяла наука но малко по малко се учи човек а вече има и достатъчно информация дори и да няма кой да ти казва само спокойно и така
    Стига сте мрънкали захващайте се за книгите
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 10_26.jpg‎  
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2016
    Благодаря.
    Зная, че вече "всичко" е писано някъде. Не ми е проблем да търся. Обаче тук се изгубих в 4 страници боклук. И се ядосах как си изгубих времето.
    А с този линк е трябвало да започне темата... Намирам в гугъл няколко основни отговора, а ако реша, че искам да се занимавам с пчели - да се зачета по-подробно и тогава да се регистрирам, защото мястото ми е харесало и мога да разчитам на помощ от хората. Това според мен е по-нормалния начин.

Ясно ми е, че навсякъде има спам, ама някой трябва и да мете..
    Пък ми е все едно кой модератор ще ми се сърди, че съм дошъл на гости о го критикувам.
    Може пък да ми благодари, че споделям мнение на външен човек, за пръв път докосващ се до форума и малко след това.

Още ведннъж - Благодаря на г-н jordanov.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Не искам да отварям нова тема,а тази според автора и се е изчерпала да се закача със следният въпрос:
    Как и къде вадите меда?
    Защо питам-тази година за първи път вадя мед от 60 кошера.До сега бяха значително по-малко и се справях с двама помощници за един ден(от ранна утрин до късна доба -20 часа).Но тази година-два дни и половина.И понеже имам планове да се увеличавам до към 100-120 броя се питам-тутави ли сме или греша в технологията.
    Как процедирам-пчелина и кошерите са в един парцел,работим с 24 рамкова центрофуга,кошерите са ЛР,разпечатваме с парен нож (ако са надградени),останалите с вилица. Разпечатваме във вана.Аз отварям кошерите,издухвам пчелите с духаща прахосмукачка и нося с два сандъка по 6 ЛР рамки.Въртим пълна 24 рамкова центрофуга,през това време разпечатват.След центрофугирането връщам празните пити и вземам пълните от новият кошер.
    Но с тези темпове 100 кошера ще вадим мед 6 дни,а аз си ходя и на работа,та търся друг вариант.
    До тук измислих всеки кошер да има резервен медови корпус със пити.Да вземам пълният и да слагам празен корпус на негово място и да си центруфугирам питите по-късно в къщи.
    Вие как процедирате?Въпросът ми е към колегите с повече кошери.И има ли смисъл от разпечатваща машина?Вие за колко дни се справяте и колко хора?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Според мен много си е добър метода ти на работа. Проблема е, че хамалите са малко.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ако имаш имаш допълнителни магазини/корпуси/може да направиш друго. Първия ден само свалям магазини, като за един ден свалям 80 бр/може и още но буса се претоварва/само с брат ми, като започваме в 9-10 часа, на два-три кошера брат ми пуши цигара и до 17 часа всичко е натоварено в буса. И магазините ги превозвам на 30 км до цеха, кадето го вадя.Оставям по един-два магазина на кошерите да имат работа/на кошер имам 3-4-5 магазина/. Имам разпечатваща и 42 рамкова цинтрофуга, за един ден сам/ ако не ме занимават с глупости/съм стигнал 20 тенекий. Надявам се да съм помогнал.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •