Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Не исках с моите постинги да обидя никого. Също така не искам и да защитавам изкупвачите или който и да било. Просто си казах моето мнение такова, каквото го мисля. Какво лошо има в това?

Митове за високи изкупни цени някъде си могат да се разказват всякакви, но нас това какво ни грее??? При нас действителността е друга поради една или друга причина, и ние НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, за да я подобрим. Аз по скоро исках да намекна за един друг аспект, за който съм намеквал много пъти в този форум:
1. Защо всеки търси вината за собственото си положение В НЯКОЙ ДРУГ?
2. Защо всеки се надява НЯКОЙ ДРУГ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА НЕГО?
3. Защо си мислите, че изкупната цена може да бъде променена със закон или с намесата на някой еврокомисар например?

Ха-ха....... нека да приемем, че още утре дойде Господ и се рапореди: "От утре изкупната цена за Българския мед ще е 10 EUR за килограм". Това какво ще промени? Ами нищо. Просто няма да се намерят глупаци, които да купуват Български мед, и толкова. Цената ще е 10 EUR, но НЯМА ДА ИМА СДЕЛКИ, защото няма да има глупак, готов да дава такива пари. Причините могат да са всякакви, дори и международен монопол, който да контролира цените. Нас обаче това какво ни грее? Ние няма да има къде да си продаваме меда и искаме или не сами ще започнем да си сваляме гащите под тази цена на Господ. И лека полека пак ще стигнем до ниво 5 лева, където все пак някой може би ще е ГОТОВ ДА КУПУВА.

ОСНОВЕН ИЗВОД:
Дори и Господ не е в състояние да определи добра изкупна цена, ако на нея НЯМА КАНДИДАТ КУПУВАЧИ!!!

Това което искам да разберете е, че НЯМА КОЙ ДА ПОМОГНЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИЗКУПНИТЕ ЦЕНИ !!! Пазарната икономика е ПО-МОГЪЩА ДОРИ И ОТ ГОСПОД, така че забравете всякакви илюзии и се концентрирайте в ОПТИМИЗИРАНЕ НА РАЗХОДИТЕ и НАМАЛЯВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВОТО НА ТРУДА, който е основно перо в пчеларския занаят.

И за да го разберат тези, които не са на ти с пазарната икономика, веднага ще им задам един въпрос:
Абе господа пчелари, защо не искате да купувате моите рамки за кошери по 5 лева бройката??? Ето идва Господ и се разпорежда "Рамките на Матеев струват 5 лева едната". Ха сега ми кажете колко от вас ще си купят рамки и в какви количества, че да назначавам работници да ги правят в огромни количества. Ха-Ха ........ чакам заявки........
Според теб "Битият бит, ибаният ибан." Който е бит пак да го бият,а който е ибан пак да го ибат.Това него мислиш сериозно?
А според теб кои е Господ и къде е той ?
При една криза най-голямата грешка е да съкращаваш разходи. Ако за толкова време като бизнесмен не си го разбра си загубил много. Има други действия преди това да съкращаваш разходи. ГРАДИВНА КРИТИКА