И сега ще напиша още едно откровение, което не трябва да ви го казвам, но хайде - нали сте мои хора.............. пък и аз съм на питие с мезе, така че позволено ми е да ви кажа някоя истина от живота, който го живеем насила, и от играта, която сме принудени да играем насила (без да ни питат когато сме се раждали)......... Ха-ха.........
И тайна номер едно е следната:
Абе хора, вие не разбрахте ли, че другото име на ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА е.............................. ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А той гласи ИЗЯЖ, ЗА ДА НЕ ТЕ ИЗЯДАТ !!!!!!!!!!!!
С малко по меки думи: Всеки един лев, влязъл във вашият джоб, е излязал от нечий друг джоб !!!!!
В други вариации:
- Няма как да спечелите, ако някой друг не загуби същата сума.
- Няма как да забогатеете, ако някой друг не обеднее със същата сума.
- Няма как да сте добре, ако някой друг не е зле заради вашето добро.
И последното - На вълка врата му е дебел, защото ............... вие си го знаете.
В заключение:
Не чакайте Господ да ви помогне. Той няма да го направи. Ако искате да сте добре, повикайте НЕВОЛЯТА и си ПОМОГНЕТЕ САМИ !
Разбирайки даденостите на този живот (на играта, наречена ЖИВОТ), вие всъщност получавате знание как да си изработите ПЕЧЕЛИВША СТРАТЕГИЯ в тази игра. И не забравяйте, че както във всяка една друга игра, в играта ЖИВОТ също има печеливши и губещи, и печелившите печелят от губещите. И както във всяка една друга игра, ПЪРВИЯТ ПОЛУЧАВА ВСИЧКО, втория и третия делят трохите, а всички останали НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО.