Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 74 от 496 ПърваПърва ... 2464727374757684124174 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 731 до 740 от общо 4956
    Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от динев Виж публикацията
    Матеев, ако не знаеш можеш да провериш. Твоя форум не е единствен в света. Влез в който и да е пчеларски форум в Европа и ще разбереш, че изкупните цени на пчелен мед на едро са между 12-16 ЕВРО. Нима там търговците нямат разходи? Миналата година прави опити да натискаш цената до 4,60лв. Сега въпреки теб цената е 5 - 5,20лв. В Германия, Франция, Полша... има форуми към съответните национални пчеларски организации. Всеки чрез Гугъл преводач, може да си направи изводи за ТВОИТЕ изказвания. В магазина цената не е критерий. Там в 1 буркан мед има не повече от 100 гр. от това което ние произвеждаме. На всякъде в Европа Пчеларските организации сигнализират за БЕТСТВЕННА година и оправят апел за още по-високи изкупни цени и помощ от съответните правителства. Тук ни облъчват със статии по поръчка за "бъкан мед с ГМО", "Чудо през юли и реки от мед на Котларски", "Горките търговци с марш 1000 процента на Матеев"... и тем подобни. Нищо лично Матеев, създаваш впечатление на човек разбиращ от всичко. Но изказванията ти в тази тема не са в пчеларски интерес!
    Таке е колега. Прав си и аз преди време около месец писах за същото, но да не забравяме,че живеем в БГ и сме БЪЛГАРИ и поговорката " не е важно аз да съм добре, а е важно Вуте да е зле" е абсолютно на место. Докато ние се караме и има хора който искат да ни покажат, че няма смисъл да търсим по добри цени, а само да намалями разходите ще е така.А разходите се намалят до време и ако няма и приходи идва фалита.

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    Някои статии от 2012 г.

16 евро за килограм мед в Германия

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/97854-16-%...%B8%D1%8F.html

Не само супермаркетите повишават цените, но и производителите, които продават меда си по 4-8 евро за 500 грама.

http://www.spekulanti.com/pazari-com...kupva_rekordno

Чел съм, че изкупната цена на кафето е стотици пъти по-ниска от продажната на крайния клиент. И да не е било кафе нещо подобно беше. Ето какво пише във википедия!

Пазарът е доминиран от няколко големи купувачи, мултинационални компании, които диктуват условията и са в състояние да наложат цени, които може да не покриват дори производствените разходи. От другата страна на пазара са производителите — много на брой, разпръснати по целия свят, неспособни като цяло да се организират и за си издействат по-добри условия, често зависими от един купувач. Третият актьор на пазара са крайните потребители, но за тях често цената е основния фактор, на който основават покупателните си решения.

Тази ситуация не е в интерес на нито един от играчите на пазара: производителите ще тънат в мизерия, мултинационалните компании трудно ще намират нужните качества в нужните количества (средната годишна консумация на човек по света е 5 кг![1]), а крайните потребители ще пият нискокачествено кафе.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ей то голям проблем стана, че споделих мнението си за тая фирма. Нито съм ги обиждал, нито съм ги обвинявал просто споделих. Матеев, какво се нави като пружинка бе човек. Хайде да успокоим топката и да си признаем, че истината е накъде по средата. Мен не ме интересуват разходите на изкупвача както той не се интересува от моите. Договаряме условия по сделка и всеки си поема риска. Аз два пъти рискувах с тези хора и ударих на камък явно при други не е така. Просто споделих какво ми се случи и толкова, няма никаква нужда да предлагам алтернативи и т.н. Убих се от работа този сезон и не бях писал с месеци. Драснах някой ред онзи ден и станах пишман. ЗАБРАВЕТЕ.
    АПИМЕЛ - РАКОВСКИ СА НАЙ ГОТИНИТЕ ИЗКУПВАЧИ НА МЕД В ЦЯЛАТА СТРАНА. СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ИМ СЕ ДОВЕРИТЕ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ЗАБРАВЕТЕ.
    АПИМЕЛ - РАКОВСКИ СА НАЙ ГОТИНИТЕ ИЗКУПВАЧИ НА МЕД В ЦЯЛАТА СТРАНА. СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ИМ СЕ ДОВЕРИТЕ.
    +1

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Преди 40дена си писах с жена, която в момента е в европа.Тя писа че изкупните цени при тях са 6 евро,и много от пчеларите там изкопуват мед от българия,и го продават като техен.Другото важно което спомена е ,че ако чужденец отиде при фирмите ,който изкопуват мед,и предложат да им изкупят продукцията,дори и на по ниска цена,те им се усмихват,казват да си оставят визитките и до там.Може би си защитават собстврната продукция,а може би ако държавните органи разберат за такава зделка,просто ги размазват от проверки,и те избягват да пазаруват от други държави.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Влез в който и да е пчеларски форум в Европа и ще разбереш, че изкупните цени на пчелен мед на едро са между 12-16 ЕВРО.
    Преди 40дена си писах с жена, която в момента е в европа.Тя писа че изкупните цени при тях са 6 евро,и много от пчеларите там изкопуват мед от българия,и го продават като техен.
    На кое да вярваш? Изглежда, че и по западните форуми обичат да "надуват балона"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не исках с моите постинги да обидя никого. Също така не искам и да защитавам изкупвачите или който и да било. Просто си казах моето мнение такова, каквото го мисля. Какво лошо има в това?

Митове за високи изкупни цени някъде си могат да се разказват всякакви, но нас това какво ни грее??? При нас действителността е друга поради една или друга причина, и ние НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, за да я подобрим. Аз по скоро исках да намекна за един друг аспект, за който съм намеквал много пъти в този форум:
    1. Защо всеки търси вината за собственото си положение В НЯКОЙ ДРУГ?
    2. Защо всеки се надява НЯКОЙ ДРУГ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА НЕГО?
    3. Защо си мислите, че изкупната цена може да бъде променена със закон или с намесата на някой еврокомисар например?

Ха-ха....... нека да приемем, че още утре дойде Господ и се рапореди: "От утре изкупната цена за Българския мед ще е 10 EUR за килограм". Това какво ще промени? Ами нищо. Просто няма да се намерят глупаци, които да купуват Български мед, и толкова. Цената ще е 10 EUR, но НЯМА ДА ИМА СДЕЛКИ, защото няма да има глупак, готов да дава такива пари. Причините могат да са всякакви, дори и международен монопол, който да контролира цените. Нас обаче това какво ни грее? Ние няма да има къде да си продаваме меда и искаме или не сами ще започнем да си сваляме гащите под тази цена на Господ. И лека полека пак ще стигнем до ниво 5 лева, където все пак някой може би ще е ГОТОВ ДА КУПУВА.

ОСНОВЕН ИЗВОД:
    Дори и Господ не е в състояние да определи добра изкупна цена, ако на нея НЯМА КАНДИДАТ КУПУВАЧИ!!!

Това което искам да разберете е, че НЯМА КОЙ ДА ПОМОГНЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИЗКУПНИТЕ ЦЕНИ !!! Пазарната икономика е ПО-МОГЪЩА ДОРИ И ОТ ГОСПОД, така че забравете всякакви илюзии и се концентрирайте в ОПТИМИЗИРАНЕ НА РАЗХОДИТЕ и НАМАЛЯВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВОТО НА ТРУДА, който е основно перо в пчеларския занаят.

И за да го разберат тези, които не са на ти с пазарната икономика, веднага ще им задам един въпрос:
    Абе господа пчелари, защо не искате да купувате моите рамки за кошери по 5 лева бройката??? Ето идва Господ и се разпорежда "Рамките на Матеев струват 5 лева едната". Ха сега ми кажете колко от вас ще си купят рамки и в какви количества, че да назначавам работници да ги правят в огромни количества. Ха-Ха ........ чакам заявки........

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И сега ще напиша още едно откровение, което не трябва да ви го казвам, но хайде - нали сте мои хора.............. пък и аз съм на питие с мезе, така че позволено ми е да ви кажа някоя истина от живота, който го живеем насила, и от играта, която сме принудени да играем насила (без да ни питат когато сме се раждали)......... Ха-ха.........

И тайна номер едно е следната:

Абе хора, вие не разбрахте ли, че другото име на ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА е.............................. ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А той гласи ИЗЯЖ, ЗА ДА НЕ ТЕ ИЗЯДАТ !!!!!!!!!!!!

С малко по меки думи: Всеки един лев, влязъл във вашият джоб, е излязал от нечий друг джоб !!!!!

В други вариации:
    - Няма как да спечелите, ако някой друг не загуби същата сума.
    - Няма как да забогатеете, ако някой друг не обеднее със същата сума.
    - Няма как да сте добре, ако някой друг не е зле заради вашето добро.

И последното - На вълка врата му е дебел, защото ............... вие си го знаете.

В заключение:
    Не чакайте Господ да ви помогне. Той няма да го направи. Ако искате да сте добре, повикайте НЕВОЛЯТА и си ПОМОГНЕТЕ САМИ !
    Разбирайки даденостите на този живот (на играта, наречена ЖИВОТ), вие всъщност получавате знание как да си изработите ПЕЧЕЛИВША СТРАТЕГИЯ в тази игра. И не забравяйте, че както във всяка една друга игра, в играта ЖИВОТ също има печеливши и губещи, и печелившите печелят от губещите. И както във всяка една друга игра, ПЪРВИЯТ ПОЛУЧАВА ВСИЧКО, втория и третия делят трохите, а всички останали НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не исках с моите постинги да обидя никого. Също така не искам и да защитавам изкупвачите или който и да било. Просто си казах моето мнение такова, каквото го мисля. Какво лошо има в това?

Митове за високи изкупни цени някъде си могат да се разказват всякакви, но нас това какво ни грее??? При нас действителността е друга поради една или друга причина, и ние НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, за да я подобрим. Аз по скоро исках да намекна за един друг аспект, за който съм намеквал много пъти в този форум:
    1. Защо всеки търси вината за собственото си положение В НЯКОЙ ДРУГ?
    2. Защо всеки се надява НЯКОЙ ДРУГ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА НЕГО?
    3. Защо си мислите, че изкупната цена може да бъде променена със закон или с намесата на някой еврокомисар например?

Ха-ха....... нека да приемем, че още утре дойде Господ и се рапореди: "От утре изкупната цена за Българския мед ще е 10 EUR за килограм". Това какво ще промени? Ами нищо. Просто няма да се намерят глупаци, които да купуват Български мед, и толкова. Цената ще е 10 EUR, но НЯМА ДА ИМА СДЕЛКИ, защото няма да има глупак, готов да дава такива пари. Причините могат да са всякакви, дори и международен монопол, който да контролира цените. Нас обаче това какво ни грее? Ние няма да има къде да си продаваме меда и искаме или не сами ще започнем да си сваляме гащите под тази цена на Господ. И лека полека пак ще стигнем до ниво 5 лева, където все пак някой може би ще е ГОТОВ ДА КУПУВА.

ОСНОВЕН ИЗВОД:
    Дори и Господ не е в състояние да определи добра изкупна цена, ако на нея НЯМА КАНДИДАТ КУПУВАЧИ!!!

Това което искам да разберете е, че НЯМА КОЙ ДА ПОМОГНЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИЗКУПНИТЕ ЦЕНИ !!! Пазарната икономика е ПО-МОГЪЩА ДОРИ И ОТ ГОСПОД, така че забравете всякакви илюзии и се концентрирайте в ОПТИМИЗИРАНЕ НА РАЗХОДИТЕ и НАМАЛЯВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВОТО НА ТРУДА, който е основно перо в пчеларския занаят.

И за да го разберат тези, които не са на ти с пазарната икономика, веднага ще им задам един въпрос:
    Абе господа пчелари, защо не искате да купувате моите рамки за кошери по 5 лева бройката??? Ето идва Господ и се разпорежда "Рамките на Матеев струват 5 лева едната". Ха сега ми кажете колко от вас ще си купят рамки и в какви количества, че да назначавам работници да ги правят в огромни количества. Ха-Ха ........ чакам заявки........
    Според теб "Битият бит, ибаният ибан." Който е бит пак да го бият,а който е ибан пак да го ибат.Това него мислиш сериозно?
    А според теб кои е Господ и къде е той ?
    При една криза най-голямата грешка е да съкращаваш разходи. Ако за толкова време като бизнесмен не си го разбра си загубил много. Има други действия преди това да съкращаваш разходи. ГРАДИВНА КРИТИКА

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз лично винаги му треперя дали няма да открият нещо в моя мед. Аз самия си знам, че не съм слагал в кошерите нищо нередно, но знам ли арендаторите какво слагат в техните пръскалки? И тъй като събирам и смесвам меда от много пчелини, досатъчен е един единствен пчелин с кофти арендатор около него и край със мене - губя меда от цялата година. И ако ми кажат че имам антибиотик какво ще правя, като вече меда съм го насмесил в центрофугата и матураторите, и нямам никакъв шанс да открия от точно кой пчелин е дошъл? Пък и да открия - с какво ще ми помогне това?

Иначе си прав, че западните изисквания за качество на меда са прекалено стриктни, а апаратурите им за изследвания са прекалено чувствителни, но какво можем да направим ние, освен да се надяваме, че няма да се случи точно на нас.
    Например може да си продаваш меда директно в ЕС (или за където си избереш) - без посредници (прекупвачи). Просто трябва да се води подробен дневник за произхода на всеки варел със мед и всяка отделна партида. Щом пчеларите извън Европа могат да минават напряко, то колко трудно би било за нас, които сме в ЕС.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 74 от 496 ПърваПърва ... 2464727374757684124174 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •