Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 71 от 496 ПърваПърва ... 2161697071727381121171 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 701 до 710 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За да не сте от страната на булката (която винаги е наеб....а), трябва правилно да си изиграете играта. Дайте на изкупвачите да разберат, че те не са единствените.

Например:
    1. Звъните на изкупвача и му искате ОФЕРТА за цената на меда, като точно и ясно му намеквате, че сте поискали оферта и от други изкупвачи.
    2. Когато съберете няколко оферти, звъните на първите трима и ги каните да вземат проба.
    3. По време на вземането на пробата точно и ясно казвате и на тримата, че меда ще го вземе този, който първи се обади и първи даде парите.

Ами това е начина да се превърнете от подчинена във водеща страна по сделката, и вместо вас да ви прекарват, вие да диктувате условията. Това е и начина да обясните и на тримата защо меда е надупчен повече от един път. Просто им кажете, че: "Вие тримата дадохте еднакви цени, и затова ви поканих на проба, но меда ще си дам на този, който е най-бърз в изследванията и последващото плащане".

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В момента го правя този номер и съм на етап ИСКАНЕ НА ОФЕРТА. Просто пазарната икономика така работи и не е ненормално да кажеш на контрагента си, че си поискал оферта и от другиго. Той по начало би трябвало да си го знае, но намекването в разговора си има допълнителен психологически ефект.

Колкото до това да идват и тримата едновременно - това не е задължително. Нека всеки да си идва когато си иска. Достатъчно е всеки да знае, че ако желае да изкупи меда ти, просто трябва да побърза.

Има един тънък момент - количеството на меда трябва да е такова, щото да си заслужава пазарлъка. Тоест трябва да е поне няколко тона.....

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В момента го правя този номер и съм на етап ИСКАНЕ НА ОФЕРТА.
    Ама точно ли си спазил рецептата, както я описа или така ти се иска да бъде? Щото и на мен ми се иска небето да е розово, ама.....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами за да не ви излъжа, нека да изчакаме да видим дали моят съвет ще подействува. В много други бизнеси точно така го правя, и винаги действува безпогрешно, но в пчеларския сега ще го пробвам за първи път. Хайде да изчакаме няколко дена и ще ви кажа дали се е получило.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами за да не ви излъжа, нека да изчакаме да видим дали моят съвет ще подействува. В много други бизнеси точно така го правя, и винаги действува безпогрешно, но в пчеларския сега ще го пробвам за първи път. Хайде да изчакаме няколко дена и ще ви кажа дали се е получило.
    Аз лично ще почакам за резултата да видим какъв е, но да бъдеш точен. Да спазиш рецептата де.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Точно така става. Счупват ти телефона да звънят за да разпитват дали си извадил мед. Звънят дори след 21.00 в почивни дни. После започват големите обещания за цени срокове и т.н. Ако нещо се подвуомиш дали да се уговаряш пак ти звънят редовно и накрая се стига до уговорка за взимане на проба. Идват две момчета да вземат проба и взимат по един пълен буркан проба от вид мед. На забележката ми, че това все пак е за проба и този мед струва пари ми отговориха " Е имаш толкова много сега за един буркан ли?" с твърд тон им казах каква е цената на меда който продавам на буркани и им заявих на тръгване да оставят въпросната сума на масата да вратата. Те се усмихнаха самодоволно и си помислиха че си правя майтап. Аз определено не си правех майтап и щях да си прехвана въпросния буркан ако се беше стигнало до сделка, но до така не се стигна. Не ми е за едно кило мед. Всяка година раздавам над 150 кг. мед, но много се ядосвам като ме правят на луд. След взимането на пробата започва великото чакане да излязат резултатите. Меда вече ти е надупчен от огромната сонда която ползват и ако решиш че ти е писнало да ги чакаш и повикаш друг търговец, той като види надупчения мед и го обземат всякакви страхове и терзани, ти започваш да се обясняваш и т.н. В един момент ти се обаждат онези хубавци и ти казват, че меда ти не става за износ, защото в него са открили антибиотици или сулфонамиди. В този момент ако почустват и капка колебание в теб започват да ти извиват ръцете за цена. Ти вече си се убедил, че надупчен мед трудно се продава и евентуално се съгласяваш на някаква цена нямаща нищо общо с уговорката в началото. С мен до този момент не можа да се стигне защото в момента в който ми споменаха, че са открили нещо нередно и така избухнах, че поне 10 минути ги държах на телефона обяснявайки им колко големи помияри са и как не искам никога да ги виждам повече нито да ги чувам. Попитах ги и реторично няма ли вече да измислят някакъв друг номер, че този вече е много изтъркан. Това наистина е така и аз реагирах мигновено и защото бях предупреден, че така ще стане от други минали по този път. Четох и в нета за такива случаи и ако се разровите и вие ще откриете. В крайна сметка след няколко месеца ми се обадиха да ми искат личните данни за да ми пуснат фактурата за меда питам за какъв мед става въпрос и те ми отговарят " за този който ви изкупихме" последва нов малък скандал и още няколко пъти им казах че не искам да ги чувам. Това не им попречи и този сезон още преди да прецъфти акацията пак да ми звънят редовно. Всеки си решава сам с кого да работи и за себе си съм решил вече категорично, че стях не искам да имам нищо общо.
    Ако искаш да правиш сделка това за плащането на пробата не го разбирам!!! Рости не един буркан ами направо в една кофа взимаха проби от всяка тенекия(те не бяха малко). Взеха си хората един буркан и 2-3 останаха и за мен и аз да си направя проба, че ако стане някакво овъртане ......Ако мислиш че с две капки могат да направят анализ, че да не те набутат. Хората просто си вършат работата и то профисионално. Една капчица мед не падна а меда беше акация. А как са взимали проби други фирми не ми се разправя.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Въпроса не е за един - два буркана мед взети за проби, а за отношението към евентуалните бъдещи партньори и колегата Рости е много прав, че всеки следващ прекупвач след първия (който е излязъл доста не коректен) гледа с подозрение надупчените тенекии и това ще му е първата причина да се опита да свали от цената. А номера с "искането на оферта" може и да е валиден но при количества над 10 тона, иначе при нас в СЗ България за по малко не идват, че транспорта бил скъп ..... може би тази година ще е различно ???

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Нямам представа как работи Янис и искам да попитам каква е гаранцията че той няма да "замърси" пробата ако няма пазар и да поиска да ти върне меда заедно с някакво обезщетение за разходи по транспорт , проба и т.н. Подписва ли се някакъв договор и какви са клаузите засягащи този въпрос?

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Аз съм сигурен в качеството на меда и какво има или няма в него. Но винаги когато някой взима проба от него паралелно взимам и аз, за да няма "има еди какво си", "полена е по малко от необходимия" и т.н.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Въпроса не е за един - два буркана мед взети за проби, а за отношението към евентуалните бъдещи партньори и колегата Рости е много прав, че всеки следващ прекупвач след първия (който е излязъл доста не коректен) гледа с подозрение надупчените тенекии и това ще му е първата причина да се опита да свали от цената. А номера с "искането на оферта" може и да е валиден но при количества над 10 тона, иначе при нас в СЗ България за по малко не идват, че транспорта бил скъп ..... може би тази година ще е различно ???
    За мен не е прав. Ето какво е написал:
    а забележката ми, че това все пак е за проба и този мед струва пари ми отговориха " Е имаш толкова много сега за един буркан ли?" с твърд тон им казах каква е цената на меда който продавам на буркани и им заявих на тръгване да оставят въпросната сума на масата да вратата. Те се усмихнаха самодоволно и си помислиха че си правя майтап. Аз определено не си правех майтап и щях да си прехвана въпросния буркан ако се беше стигнало до сделка, но до така не се стигна

Страница 71 от 496 ПърваПърва ... 2161697071727381121171 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •