Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2014
    Мнения
    11
    Не ме гони нищо... Това че използва ензим е ясно,ако бяхте прочел по-внимателно какво съм попитал или да бяхте чувал ,че процеса инвентаризация се ускорява при постигане на разтвора на киселинност 5.4,нямаше да пишете колкото да трупате мнения... Нека отговарят хора ,които наистина знаят,а не само да си пишем просто така...
    Този пост е редактиран от NHH; 04.08.2014 в 21:35.

  2. #2
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Мнения
    1,566
    Пчеларски район
    Русенски
    Много добре съм прочел какво си написал! Когото се използва ензима инвертаза за получаване на инвертиран сироп, то катализаторите са два - температура на протичане на процеса и количество на ензима. От тях зависи и времето за което ще протече процеса. При добавяне на киселина(лимонена или оцетна) то съществува риск от получаване на ХМФ.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Мнения
    2,531
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ето къде е "заровено кучето":http://www.analytica-bg.com/bg/enzym...confectionary/
    "Активност: Предлага се с активностти 200 000 и 20 000 SE/gr. 1 SE е количеството ензим което продуцира 1 mg инвертна захар от 6 ml 5.4% захарен сироп, при 20°С, рН 4.5 за 5 минути.
    Дозировка: За фонданови изделия дозировката се определя експериментално в зависимост от технологията и състава. Като начало се препоръчва използване на 5 до 15 гр. Инвертаза 200000 на 100кг фонданова маса. За получаване на инвертен сироп типична дозировка е 13- 16.5 гр на 70% захарен сироп при температура 50°С, рН 4.5 и време 12 часа. Дозировката може да се намали, но времето на хидролиза се увеличава и обратното."
    pH 4,5 си е кисело.Как го постигат не пишат.
    За мене компромисното решение е "Пчелит", ако успея да се снабдя.И най-сигурното инвертиране с пресен мед.Рецепти във форумите и книгите бол.
    Този пост е редактиран от зуница; 04.08.2014 в 21:42.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

  4. #4
    Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2014
    Мнения
    11
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ето къде е "заровено кучето":http://www.analytica-bg.com/bg/enzym...confectionary/
    "Активност: Предлага се с активностти 200 000 и 20 000 SE/gr. 1 SE е количеството ензим което продуцира 1 mg инвертна захар от 6 ml 5.4% захарен сироп, при 20°С, рН 4.5 за 5 минути.
    Дозировка: За фонданови изделия дозировката се определя експериментално в зависимост от технологията и състава. Като начало се препоръчва използване на 5 до 15 гр. Инвертаза 200000 на 100кг фонданова маса. За получаване на инвертен сироп типична дозировка е 13- 16.5 гр на 70% захарен сироп при температура 50°С, рН 4.5 и време 12 часа. Дозировката може да се намали, но времето на хидролиза се увеличава и обратното."
    Ph 4,5 си е кисело.Как го постигат не пишат.
    За мене компромисното решение е "Пчелит", ако успея да се снабдя.И най-сигурното инвертиране с пресен мед.Рецепти във форумите и книгите бол.
    Ей точно за постигането на тая киселинност ставаше въпрос...затова попитах колегата който наистина е инвертирал захар с ензимите на тая фирма....Ако някой. който наистина е инвертирал захар с тоя продукт нека сподели опит...

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Мнения
    1,056
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Вчера им пратих запитване и са ми отговорили. Малката опаковка е 2 гр. и струва 1 евро за 5 килограма захар. Даже са ми пратили, че в Бьлгария е купувано от колегата Зуница. Транспорта отнема двайсетина дена.
    Това го писах относно Пчелита в темата за захарния сироп. Така, че колегата Зуница нека сподели.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •