Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Извърти по две от крайните пити с мед и ги сложи по средата между пилото. Ако има добър приток на нектар не ги подхранвай.

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2014
    Пчеларски район
    gr.Tervel
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Извърти по две от крайните пити с мед и ги сложи по средата между пилото. Ако има добър приток на нектар не ги подхранвай.
    Пламене,благодаря за съвета.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Миналата година и аз зазимих с магазините отгоре, като имах по парче плат с дупка между магазина и плодника. Питките ги слагах под магазините, все пак са плоски по 2 см и едвам надигат магазинните рамки. Няма никакъв проблем!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Миналата зима не е критерий за зима,беше по-скоро изключение.Ще ми е интересно при истинска зима какво ще стане.

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2014
    Пчеларски район
    gr.Tervel
    Pavel_Bs, ако може да пишеш как е при теб положението със пилото.Защото при мен пилото е много малко,на 3-4 рамки и то само в долния край на питите колкото юмрук,повечето е запечатано,няма прясно пило.А в някои кошери въобще няма пило,само мед.Предполагам,че майките вече намалят снасянето,нормално ли е това?При теб как е?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от dragomir1966 Виж публикацията
    Pavel_Bs, ако може да пишеш как е при теб положението със пилото.Защото при мен пилото е много малко,на 3-4 рамки и то само в долния край на питите колкото юмрук,повечето е запечатано,няма прясно пило.А в някои кошери въобще няма пило,само мед.Предполагам,че майките вече намалят снасянето,нормално ли е това?При теб как е?
    Колега,ако искаш персонално информация по-добре ми пиши лично.Моят опит е скромен.Не съм ходил на пчелина от 10 дена поради други ангажименти свързани с лозя,грозде и вино .Смятам да ходя в четвъртък и ако имам информация ще споделя.Нека не забравяме и това,че регионите ни са различни.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •