Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 39 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 385
    Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Аз ползвам този http://www.pchelar.com/node/403 , малко по-свободен както е обяснол колегата и тези ръкавици http://www.pchelar.com/node/418 , жило през тях до момента не е успяло да мине
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    6mm/30mm.Вече трета година ме боцкат(по схема).Доктора ми предписа ЗОДАК превантивно ден-два преди работа с пчели по едно хапче.Проблема при мен идва,когато ме жилнат по ръцете или главата.Миналата година ме нажилиха 20 по гърба през потник,риза и памучна фланела.Незнам как успяха да пробият през дрехите,но изглежда не са вкарали много отрова.Обикновенно,реакция та започва около 15мин.след жиленето-зачервявне на очите и червени петна по тялото,сърбежи в слабините изтръпване(възпаление) на венците.Отоци и затруднено дишане не се проявяват(при мен).Всичко това преминава за около 1,5ч.-2ч.Та,като ме нажилиха (две години от терапията) алергичната реакция се изрази само в червени петна.Липсваха сърбежите и възпалението на венците,но на 20мин. бях в болницата....Два месеца по късно бях на алерголог-каза ми ,че"специфичната хипосенсибилация" при мен ще даде резултат.Имам още 2-3 боцкания...и пак на преглед.

След последното боцкане(април) не съм ходил на алерголог,но вече два теста(по едно ужилване) ми правят пчелите....Все още не смея да се зарадвам въпреки отрицателните тестове,които ми провеждат пчелите.Но винаги ще имам "едно на ум"-без предпазни средства само под душа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Благодаря на колегите за съветите, благодарениие на вас може би ще намеря най подходящото облекло, но за съжаление пчеларството за мен вече няма да е същото както беше до сега - по къси панталони, тениска и булото на главата

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Благодаря на колегите за съветите, благодарениие на вас може би ще намеря най подходящото облекло, но за съжаление пчеларството за мен вече няма да е същото както беше до сега - по къси панталони, тениска и булото на главата
    Няма да е същото но все пак удоволствието и удовлетворението си остават което е доста по-добре от това на цяло да се откажеш.Благодарание на развитието на човечесвото хора като нас алергични към пчелната отрова получават шанса с необходимите облекла и медикаменти да се занимеват с това което харесват с минимален риск.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Към Ангел Йосифов: "...без предпазни средства само под душа", но ако си сам или със собствената жена там. В други случаи пак се препоръчва да метнеш "булото"...
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Наблюдател
    Регистриран
    21.05.2013
    Пчеларски район
    Свиленград
    Само да добавя към новобранците като мен с НИСКО КРЪВНО , постарайте се да го вдигнете при 1-2 ухапвания не е проблем но станат ли 10 бърза помош и интензивно поне са 24 часа .Така че пийте ако трябва 2 кафета, личен опит . Успех

Наблюдател
    Регистриран
    27.06.2014
    ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ. Отскоро се занимавам и имам няколко въпроса.Дано не се повтаря темата, но не ми се четат всичките мнения.Ако е така се извинявам.Преди 10 дни си взех първите отвотки и докато търсехме майките ме ужилиха 6 пъти включително и по лицето една,понеже влезе под булото.Не чувствам болка и не се надувам като изпитах голяма радост че го приемам леко и няма да имам проблеми при работата,което си е дар Божи.На следващия ден обаче се надух.Не прекалено и поносимо,като отшумя бавно за около 48 часа.Не ми се гади ,нищо не ми става само се подувам средно.Казах си че са ми дошли много 6 ужилвания наведнъж и ще я карам по бавно за да свикне организма постепенно.Преди 2 дни поставях основи за градеж и позволих една да ме ужили по ръката.Усетих лека приятна болка,извадих жилото и си казах браво стига толкова слагай ръкавиците,по нататък повече.На следващият ден се надух много,не свръх много но трудно си згъвам ръката.Жена ми е алергична и и сподели че при едно ужилване се надува веднага,и двойно на мен.Днес са минали около 40 часа от ужилването а ръката още ми е надута.Минавам я през студена вода и болката спира за малко.Та въпросът ми е защо сега се надух повече при едно ужилване отколкото от 6 преди 10 дни.Бих искал много да свикна с жиленето .Кажете ми някаква схема ако има изобщо такава за т.н . ''КОНТРОЛИРАНО ЖИЛЕНЕ''. Примерно 10 пъти по една през 6 дена,после по две през 7 дена и така нататък. Знам за ползите от пчелната отрова и понеже мисля да съм сериозен с пчелите искам на всяка цена да свикна с отровата независимо колко време ще отнеме това.Аз съм търпелив.Понеже съм ветеринарен лекар сега си спомням от Имунологията че организмът се сензибилизираше до определен етап ,тоест вече има антитела и затова по бързо и бурно реагира след повторно жилене.Но имаше и някакъм праг след които сензибилизацията изчезва и вече няма алергична реакция.Но това са само Учебници а за мен е по важен опитът на хора минали през това. Понеже съм против лекарствата ,кажете ми нещо природно да се мажа или да пия,и чак в краен случаи лекарства.Извинявам се ако въпросите ми са глупави ,но моля да ми дадете съвет.Не бих искал да съм постояно опакован около преличките ми. Много късмет и успехи на всички колеги

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Преди години работих без ръкавици, като ме ужилижа по ръката, на обет в събота; оток които спада след три дни. Вторник сутрин ръката е нормална! На следващата седмица ако ме жилнеше, по тази ръка тя не се надува, но ако пропуснех една семица, пак оток след ужилване. В началото не ми пречеше много, но с годините, се налага да карам автомобил, да ходя на работа и отока ми пречи! Ако ме жилне на друго място няма голям оток! Затова работя с ръкавици, не много удобно, но...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Не знам май няма нещо което да се твърди със сигурност? При мен ужилванията минават почти без усложнения (оказа се че проблемите ми идват не от пчелната отрова а от нещо друго, но какво е ще го видя по нататък- първо да приключи сезона...), НО зависи къде са, ако са в областта на глезените, и горната част на китките, почти винаги имам оток и доста време мястото ме боли.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес една ме ужили на кръста, направо подскочих, така ме забля все едно са ми ударили инжекция с конска спринцовка.

Страница 18 от 39 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •