Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 385

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    6mm/30mm.Вече трета година ме боцкат(по схема).Доктора ми предписа ЗОДАК превантивно ден-два преди работа с пчели по едно хапче.Проблема при мен идва,когато ме жилнат по ръцете или главата.Миналата година ме нажилиха 20 по гърба през потник,риза и памучна фланела.Незнам как успяха да пробият през дрехите,но изглежда не са вкарали много отрова.Обикновенно,реакция та започва около 15мин.след жиленето-зачервявне на очите и червени петна по тялото,сърбежи в слабините изтръпване(възпаление) на венците.Отоци и затруднено дишане не се проявяват(при мен).Всичко това преминава за около 1,5ч.-2ч.Та,като ме нажилиха (две години от терапията) алергичната реакция се изрази само в червени петна.Липсваха сърбежите и възпалението на венците,но на 20мин. бях в болницата....Два месеца по късно бях на алерголог-каза ми ,че"специфичната хипосенсибилация" при мен ще даде резултат.Имам още 2-3 боцкания...и пак на преглед.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Първите 7-8 години се оставях да ме жилят и нищо ми нямаше, после изведнъж почнах да правя реакция. Оттогава започнах да се пазя. Един майкопроизводител от търновско ми каза че съм станал алергичен защото съм взимал редовно алергозан. Страх не страх го спрях и реакцията ставаше все по-малка. Каза ми пиеш само ако видиш че мреш. Алергозана не го ползвам само бия орбазон и то само в краен случай ако ме жилне по глава или врат.
    Признаците са ми сходни, сърбеж в дланите, кладенчета в очите и нервност.
    Един приятел едвам стигна на времето до града да го спасят. После говореше за тази терапия с лекуването на алергията, ходи по разни докторки, но в крайна сметка се отказа от пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И аз получих алергията в последствие,въпреки,че преди не съм приемал медикаменти против алергии.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    6mm/30mm.Вече трета година ме боцкат(по схема).Доктора ми предписа ЗОДАК превантивно ден-два преди работа с пчели по едно хапче.Проблема при мен идва,когато ме жилнат по ръцете или главата.Миналата година ме нажилиха 20 по гърба през потник,риза и памучна фланела.Незнам как успяха да пробият през дрехите,но изглежда не са вкарали много отрова.Обикновенно,реакция та започва около 15мин.след жиленето-зачервявне на очите и червени петна по тялото,сърбежи в слабините изтръпване(възпаление) на венците.Отоци и затруднено дишане не се проявяват(при мен).Всичко това преминава за около 1,5ч.-2ч.Та,като ме нажилиха (две години от терапията) алергичната реакция се изрази само в червени петна.Липсваха сърбежите и възпалението на венците,но на 20мин. бях в болницата....Два месеца по късно бях на алерголог-каза ми ,че"специфичната хипосенсибилация" при мен ще даде резултат.Имам още 2-3 боцкания...и пак на преглед.

След последното боцкане(април) не съм ходил на алерголог,но вече два теста(по едно ужилване) ми правят пчелите....Все още не смея да се зарадвам въпреки отрицателните тестове,които ми провеждат пчелите.Но винаги ще имам "едно на ум"-без предпазни средства само под душа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Благодаря на колегите за съветите, благодарениие на вас може би ще намеря най подходящото облекло, но за съжаление пчеларството за мен вече няма да е същото както беше до сега - по къси панталони, тениска и булото на главата

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Благодаря на колегите за съветите, благодарениие на вас може би ще намеря най подходящото облекло, но за съжаление пчеларството за мен вече няма да е същото както беше до сега - по къси панталони, тениска и булото на главата
    Няма да е същото но все пак удоволствието и удовлетворението си остават което е доста по-добре от това на цяло да се откажеш.Благодарание на развитието на човечесвото хора като нас алергични към пчелната отрова получават шанса с необходимите облекла и медикаменти да се занимеват с това което харесват с минимален риск.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Към Ангел Йосифов: "...без предпазни средства само под душа", но ако си сам или със собствената жена там. В други случаи пак се препоръчва да метнеш "булото"...
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Безспорен факт е това, че за всеки човек реакцията към ужилване е различна. Сетих се и за дург случай - пчелар, който над 15 години си гледа спокойно пчелите, развива алергия и е принуден да се откаже от хобито си.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    От 15 Юни тази година започнах да се занимавам с пчели. В началото като ме хапеха получавах оток и за 2-3 дни спадаше.
    Онзи ден в петък една ме ухапа по глезена и една по задните части, но не получих никакъв оток и на 2-те места.
    Вариант 1: Започвам да привиквам на ухапванията;
    Вариант 2: Ухапванията са били само повърхностни.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз още се подувам въпреки че ме жилят всеки ден почти, на някой места повече на други съвсем малко, а се занимавам повече от година.
    Вчера една ме ужили между пръстите на ръката и така се поду, че не мога да си свия пръстите.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •