Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Имах впредвид друго. Явно и твоето въображение не е дотам развито че да си представи следващата стъпка в еволюцията на пчеларството (ако такава въобще има).

Например, никой не би си купил кошер с въртящи рамки за 1 000лв., ако не предлагаше нещо революционно - примерно че на вароатозния акар му се завивало свят, ставало му лошо и губел апетит. Естествено, в случая рекламираните качества са пълна измислица, но съм сигурен че сам може да се сетиш за изобретения които някога са били не особено ползезни, до момента в който не е било измислено някакво друго изобретение и първото се превръща в необходимост.
Трудно се прави изобретение, дори когато то е очевидно. Сам виждаш как се мъчим с TSC-1 и напредваме стъпка по стъпка за неща, които са очевидни, но човек трябва да си отвори очите. Обикновенно великите идеи и изобретения са безкрайно прости и очевидни, но въпреки това милиони хора дълги години се мъчат със старото, а когато някой открие новото, те всички вкупом казват "Я колко било лесно. И аз щях да се сетя". Щеше, ама не го направи - ха-ха......

Нямаш представа колко много човекочасове съм загубил в мислене за автоматично хранене и нещата се отпушиха тази сутрин, когато с TSC-1 започнахме взаимно да доразвиваме един друг идеите си. И гледай за 2-3 часа докъде достигнахме. А иначе се бях отчаял че нещо може да се направи по въпроса. Сега обаче вече започвам да планирам първия пробен пчелин - и целия този напредък го постигнахме само с десетина постинга за 2-3 часа, след двугодишно блъскане на главата в стената от моя страна. Вече сме на етап обсъждане на потробности и до довечера вероятно ще има пълна яснота.

Когато аз казах БАЕРКАСА отидох да обядвам и докато ядях непрекъснато мислих какви други хидравлични идеи са възможни. Специално разглеждах машината за пълнене на вода, и измислих поне 100 варианта на клапани за спиране на дебита - ха-ха, и като се върнах на компютъра, прочетох думичката ПРЕЛИВНИК в постинга на ТСЦ-1. Ей-боже - не можах сам да се сетя за този преливник, въпреки многото мислене. Смешно, но така работи мисловния процес и така по принцип се правят мозъчни щурмове - събират се няколко човека и всеки започва да подхвърля хаотични идеи. Един измисля някаква глупост, втория малко я усъвършенствува, третия добавя още, четвъртия изчиства някой недостатък и така за кратко време могат да се родят гениални решения. Сам човек обикновенно не е в състояние да го направи това.

Ще видиш когато свършим с TSC-1, всички ще кажат - "това ли? Че и аз щях да го измисля".