Това с преливниците е добра идея, но освен водопроводна инсталация на пчелина ще се наложи да правим и мръсна канализация - ха-ха. И после да помпим от канализацията отново в бидона.

Иначе идеята започна да ми харесва, защото освен за захарен сироп тази система може да се използва и за напояване на пчелите с вода. Тоест бидоните стават два - с вода и със сироп, като двата използват обща водопроводна мрежа и обща канализация. По време на паша работи само системата с вода, а между пашите - системата със сироп. Биха могли да работят и двете едновременно, като така всъщност ще разреждаме сиропа с вода - това също е полезно в определени случаи. Също така третирането на пчелите с витамини или с лекарства ще става групово.

Знаеш ли - мозъчния ни щурм доведе до РАБОТОСПОСОБНА ИДЕЯ. Много съм доволен......Между другото без да искаме направихме демонстрация на останалите как два мозъка могат да мислят по-добре от един. Не знам дали щях да достигна до края без твоята помощ. Същото важи и за тебе.

Сега остава да обмислим детайлите в подробности и да видим дали ще можем да сведем инвестицията в един кошер до ниво под 10 лева.

За водопроводната и канализационната мрежа не се безпокоя - прави се със стандартни компоненти. Нещо повече - всичко ще се направи с едно единствено копане, като в каналите едновременно ще се положи водопровод (сиропопровод), канализация и кабели за задранване на кошерите с електроенергия. С един куршум - 3 заяка.