Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 29 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 286
    Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    http://sofiya.agropazar.bg/%D0%BE%D0...2%D0%B5-114740 Да не отварям нова тема: Нещо да ви извесно, да сте ползвали? http://www.toshev-ltd.com/bg/products/ това е фирмата! Ако не греша.
    Пробва ли тези продукти

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    ЗАХАРИНА е подсладител! На пчелите им трябва енергия, а не сладост!
    Захарния сироп давали тази енергия?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Оооооо разбира се. Нима не знаеш, че всяка една храна, която някое живо същество яде, първо се преобразува от организма в различни видове ЗАХАРИ, които се доразграждат до ГЛЮКОЗА, и след това тази глюкоза се усвоява от клетките.

Между другото същото важи и за алкохола, както и за всяко едно друго органично съединение, базирано на ВЪГЛЕРОДНО-ВОДОРОДНИ ВЕРИГИ (CH). Малко е смешно, но както е според вицовете - да - алкохола може да поддържа човешкия организъм жив неограничено дълго време, стига преди това да не го отрови - ха-ха. Пчелите също могат да се подхранват с алкохол и да, ще останат живи, и ще се подсилват, но вместо на носят мед, ще играят ръченица на прелката.

Захарина НЕ Е ХРАНА. Захарина не е ВЪГЛЕВОДОРОДНО СЪЕДИНЕНИЕ. В него НЯМА ЕНЕРГИЯ. Той само лъже рецепторите, че представлява нещо сладко, но нищо повече. Храносмилателната система просто го игнорира, и след това отделителната система го изхвърля навън от организма.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Пробва ли тези продукти
    Не, не съм, попаднах на тази реклама и реших да попитам.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Не, не съм, попаднах на тази реклама и реших да попитам.
    Аз им писах за цена и очаквам днес /поне се надявам/ отговор и мисля да пробвам въпросния сироп.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нима не знаеш, че всяка една храна, която някое живо същество яде, първо се преобразува от организма в различни видове ЗАХАРИ, които се доразграждат до ГЛЮКОЗА, и след това тази глюкоза се усвоява от клетките.
    Не си прав Матеев! Не всичко се разгражда до глюкоза. Мазнините могат да се разградят до кетони, а кетоните да са източник на енергия. Дори в последно време развенчаха мита, че мозъка на човека не може да работи без глюкоза и си набавя енергия само от нея. Кетоните са предпочитано гориво за мозъка. Ако икаш точно изследване , мога да ти линкна. Доста модерно е да лекуват нервнодегенеративни болести с кето диета. Резултатите са изумителни!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Сигурно си прав. Аз не съм специалист по въпроса, но имам достатъчно обща култура, за да знам че в захарина няма енергия, и че той само лъже подходящите рецептори по подходящия начин. Ха-ха - то и от размера на хапчето си личи. Как може такова едно малко хапченце да е толкова високоенергийно, щото дори да превъзхожда 10 или 100 пъти и най-висококалоричната храна със същото тегло.

Доколкото знам, чистата захар не е най-вискоенергийната храна (има около 400kcal в 100g). Има разни ядки, които превъзхождат захарта 1.5 пъти (600-700kcal). Неслучайно птиците се хранят предимно със зърна и ядки - те се нуждаят от много калории с малко тегло. Иначе рекордьор по калоричност са разните му там мазнини, които превъзхождат захарта по калоричност повече от 2 пъти (800-900kcal).

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    За калориите и захарина си абсолютно прав! Аз исках само да те поправя в изречението, което съм цитирал.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Някои колеги пишат, че независимо какьв сироп приемат пчелите (инвертиран или обикновен) пчелите винаги отделят ензима инвертаза. Има ли конкретни доказателства за това. Ако е така има ли смисьл да се инвертира сиропа? И помага ли инвертирания сироп за подбуда на майката след като нектара от природата не е инвертиран?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз така знам, но не съм сигурен дали е 100%-ова истина:
    Нормалния сироп пчелите го ядят сега, веднага. Нормалния сироп в мозъка на пчелите отговаря на понятието ПАША, а щом има паша, тя трябва бързо да се прибира, личинките трябва да се гледат, празните пити трябва да се градят, за майката трябва да се произвежда пчелно млечице и тя трябва да се храни обилно с него, за да снася повече......Пашата активизира всички възможни положителни инстинкти в пчелите и те започват да работят на пълна мощност по всички възможни направления.

Инвертирания сироп се възприема от пчелите като готовонаправен мед. Е, трябва малко да се сгъсти, но щом е мед, той не е за ядене през лятото. Той трябва да се складира по килийките като зимен запас. Докато го мести, всяка една пчела има право да хапне малко, но основната задача е да го премести, сгъсти и складира за зимата. Именно затова инвертиран сироп се дава чак наесен.

На практика както единия, така и другия сироп могат да се дават на пчелите както зиме, така и лете. Не че няма да го ядат, но ако искаме наистина да подсилим майката да снася повече, трябва да имитираме силна паша, а не приближаване на зимата.

Ха-ха ... и при хората е така. Зимно време свинско и винско, а лятото - плодове и зеленчуци. Не че не можем да ги разменим, но организма така си ги иска и така си ги предпочита.

Страница 17 от 29 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •