Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    С какво третираш профилактично за нозематозата.
    Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.

http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Матеев ако го закьсаш с парите, дьбовия танин струва 4-5 лева за 100 грама. :-)

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако го закъсам с парите, ще ям само хляб и мед, поръсен с пчелен прашец, и ще пия само медовина, и пак ще я изкарам някакси........

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    Колеги късно ли е да сложа магазин за да ми изградят някой друга основи.Ако не е по колко да и слагам.Мерси предварително

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от brusa Виж публикацията
    Колеги късно ли е да сложа магазин за да ми изградят някой друга основи.Ако не е по колко да и слагам.Мерси предварително
    Много лаконичен въпрос.
    Можеш да сложиш магазин, за да ти изградят пити, ако има достатъчно пчели в отводката, които да се качат в магазина и още нещо да има паша, която до известна степен може да замениш със сироп.

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    [QUOTE=kuline;41791]Много лаконичен въпрос.
    Можеш да сложиш магазин, за да ти изградят пити, ако има достатъчно пчели в отводката, които да се качат в магазина и още нещо да има паша, която до известна степен може да замениш със сироп.
    В отводката има достатъчно пчели на 9 рамки е 8 са плътно покрити с пчела в Дадан-Блат 12 рамки

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2014
    Пчеларски район
    gr.Tervel
    Аз съм начинаещ пчелар,но да ти кажа какво правя аз,посъветва ме мой приятел пчелар.Моите отвотки са на 8 рамки ДБ10.Слагам една магазинна пита в плодника м/у рамки с прясно пило,държа я 2 дни и я изваждам,а на нейно място слагам друга.Не трябва да я държиш повече от 2 дни,защото ще направят далак отдолу или ще сложат мед в нея,или майката ще снесе яйца.От 4 кошера за 4 дни вече имам 8 изградени магазинни пити и т. н.Когато дойде момента ще ги използвам.Успех!

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    Цитат Първоначално публикувано от dragomir1966 Виж публикацията
    Аз съм начинаещ пчелар,но да ти кажа какво правя аз,посъветва ме мой приятел пчелар.Моите отвотки са на 8 рамки ДБ10.Слагам една магазинна пита в плодника м/у рамки с прясно пило,държа я 2 дни и я изваждам,а на нейно място слагам друга.Не трябва да я държиш повече от 2 дни,защото ще направят далак отдолу или ще сложат мед в нея,или майката ще снесе яйца.От 4 кошера за 4 дни вече имам 8 изградени магазинни пити и т. н.Когато дойде момента ще ги използвам.Успех!
    Моята отвотка е на 10 рамки в 12 рамков Дадан-Блат и изгражда една плодникова ВО за 1 ден така че за ако и сложа в плодника една магазина ВО ще я изградят за половин ден.Ако седи 2 дена майката ще ми снесе яйца тека че утре ще и сложа магазина и в него ще слага да ми градят

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Моята отвотка е на 10 рамки в 12 рамков Дадан-Блат и изгражда една плодникова ВО за 1 ден така че за ако и сложа в плодника една магазина ВО ще я изградят за половин ден.Ако седи 2 дена майката ще ми снесе яйца тека че утре ще и сложа магазина и в него ще слага да ми градят
    Добре след като не си изпълнил плодника ,защо ще слагаш магазин според мен няма да се качат, освен ако няма много обилна паша.Аз на една моя отводка 10ДБ всички рамки изпълнени ,пчела много сложих и магазин с 10 рамки 7 дена не бяха ги барнали почти е и пашата е малко слаба, но качих плодникова пита с пило горе и ги оставих ,сега като отида ще видя има ли ефект,а на друга отводка също 10 дб И сложих магазин ама с 5 рамки, и пак е оставих и сега ще дебна да видя кое се справя по добре.Но моито мнение е че след като не си изпълнил плодника няма смисал от магазин ,освен да преграждаш и да го оставяш на 10 рамки.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2014
    Пчеларски район
    Батак
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Добре след като не си изпълнил плодника ,защо ще слагаш магазин според мен няма да се качат, освен ако няма много обилна паша.Аз на една моя отводка 10ДБ всички рамки изпълнени ,пчела много сложих и магазин с 10 рамки 7 дена не бяха ги барнали почти е и пашата е малко слаба, но качих плодникова пита с пило горе и ги оставих ,сега като отида ще видя има ли ефект,а на друга отводка също 10 дб И сложих магазин ама с 5 рамки, и пак е оставих и сега ще дебна да видя кое се справя по добре.Но моито мнение е че след като не си изпълнил плодника няма смисал от магазин ,освен да преграждаш и да го оставяш на 10 рамки.
    Аз отскоро се занимавам с пчели и моля да ми обясните следното: ако отводката ви е 10 ДБ и е изпълнила всички междурамкови пространства, то кога тази отводка ще стане семейство?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •