Не е запечатан затова се чудя какво да правя тази логика нещо не ми се връзва да ги вадя и после пак да ги слагам и ще го пренесат по логиката трябва и сега да го пренесат.
Не е запечатан затова се чудя какво да правя тази логика нещо не ми се връзва да ги вадя и после пак да ги слагам и ще го пренесат по логиката трябва и сега да го пренесат.
Кога и как периодично да третирам за болестите и акарите![]()
Пролет, есен и след всяка една направена отводка, ако е със стръскани пчели......
Задължително е третирането за акар. Препоръчително е третирането за нозематоза (за мене съм си решил, че също е задължително).
Специално за нозематозата - третирането излиза по-малко от лев на кошер. Глупаво е да се рискува и да не се третира, защото ако случайно семействата ти се разболеят наистина, болестта няма спиране - всичко ще ти измре. Познавам такива хора, които са губили семействата на 100%, въпреки огромните усилия да ги спасят. Така че специално за нозематозата - ПРОФИЛАКТИКАТА МУ Е МАЙКАТА. За акара може и постфактум (когато го видиш че е много), но за нозематозата просто си го приеми, че е задължително (поне през есентта).
Аз съм си купил един литър Йодна тинктура (поръчва се в аптеката), слагам по 5мл/1л сироп!
Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.
http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))