Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Не е запечатан затова се чудя какво да правя тази логика нещо не ми се връзва да ги вадя и после пак да ги слагам и ще го пренесат по логиката трябва и сега да го пренесат.

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Не е запечатан затова се чудя какво да правя тази логика нещо не ми се връзва да ги вадя и после пак да ги слагам и ще го пренесат по логиката трябва и сега да го пренесат.
    и моят е такъв днес ще ги искарам и след 2 дни слагам заедно със магазина
    Най добрия учител е грешката

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    Цитат Първоначално публикувано от v.zidarov Виж публикацията
    и моят е такъв днес ще ги искарам и след 2 дни слагам заедно със магазина
    Най добрия учител е грешката
    или центрофогираш и догодина подхранваш със него

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от v.zidarov Виж публикацията
    или центрофогираш и догодина подхранваш със него
    Чудя се дали да не сложа на някои по слаб една две пити с мед а на тоя да му сложа основи да градят и да снася после маиката но незнам тези основи и в магазина и долу незнам какво ще стане.

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jnev Виж публикацията
    Чудя се дали да не сложа на някои по слаб една две пити с мед а на тоя да му сложа основи да градят и да снася после маиката но незнам тези основи и в магазина и долу незнам какво ще стане.
    и така става първо сложи доло и после горе

Наблюдател
    Регистриран
    03.07.2014
    Кога и как периодично да третирам за болестите и акарите

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пролет, есен и след всяка една направена отводка, ако е със стръскани пчели......

Задължително е третирането за акар. Препоръчително е третирането за нозематоза (за мене съм си решил, че също е задължително).

Специално за нозематозата - третирането излиза по-малко от лев на кошер. Глупаво е да се рискува и да не се третира, защото ако случайно семействата ти се разболеят наистина, болестта няма спиране - всичко ще ти измре. Познавам такива хора, които са губили семействата на 100%, въпреки огромните усилия да ги спасят. Така че специално за нозематозата - ПРОФИЛАКТИКАТА МУ Е МАЙКАТА. За акара може и постфактум (когато го видиш че е много), но за нозематозата просто си го приеми, че е задължително (поне през есентта).

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Пролет, есен и след всяка една направена отводка, ако е със стръскани пчели......

Задължително е третирането за акар. Препоръчително е третирането за нозематоза (за мене съм си решил, че също е задължително).

Специално за нозематозата - третирането излиза по-малко от лев на кошер. Глупаво е да се рискува и да не се третира, защото ако случайно семействата ти се разболеят наистина, болестта няма спиране - всичко ще ти измре. Познавам такива хора, които са губили семействата на 100%, въпреки огромните усилия да ги спасят. Така че специално за нозематозата - ПРОФИЛАКТИКАТА МУ Е МАЙКАТА. За акара може и постфактум (когато го видиш че е много), но за нозематозата просто си го приеми, че е задължително (поне през есентта).
    С какво третираш профилактично за нозематозата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Аз съм си купил един литър Йодна тинктура (поръчва се в аптеката), слагам по 5мл/1л сироп!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    С какво третираш профилактично за нозематозата.
    Купувам си от един магазин за гълъби. Човека е свестен - консултира ме, разказа ми за плюсове и минуси на различните препарати, обясни ми дозите и как се процедира при третирането. Около 1000 кошера есента и пролетта ги третирах с по два литра препарат от по 240 лева литъра. Общо едно третиране ми излиза около 50 стотинки на кошер или лев, ако се прави пролетно и есенно третиране. Есенното според мене е задължително, а пролетното - пожелателно, но аз го правя и него. И пу-пу-пу да не ми е уроки, но досега болест не съм виждал.

http://galabari.com/Za-pchelite-c-33...rueq6vo8ed60q5

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •