Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Чудя ви се ква занимавка си правите с тоя фибран. Днес за два часа осите оглозгаха вратичката на восъкотопилката ми, която от вътрешната страна беше с фибран а отвън с ламарина/съжалявам,че не направих снимки/, щях да откажа бая любители на фибрана от мераците им.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    На всяко действие си има и противодействие. Фибрана може да е калпав материал за направата на нуклеуси, но това не пречи на много хора да го пробват и ползват, при това в особенно големи размери. То и с колите - катастрофират много хора и умират по 1000 на година (съгласно Българската статистика), но това случайно да е довело до отказ от тях и до замяната им с каруци с биволска тяга?

Та да се върнем на темата. За да мога да овладея огромното количество от вариации, седнах и си направих труда да разработя КАЛКУЛАТОР, който по зададени начални данни автоматично да изчислява размерите на всеки един детайл от нуклеуса. Ето как изглежда едно негово изчисление на нуклеус, поръчан от клиент за изработка на много бройки. Забележете, че има и половинки от милиметри, с които всъщност отчитам истинската дебелина на фибрана, а не обявената в проспекта. Жълтите полета са попълнени с начални данни, а белите полета са формули, които зависят от началните данни.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Nucleus01.JPG
Прегледи:      1724
Размер:	182.8 KB
ID:	1636

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Nucleus01a.JPG
Прегледи:      1704
Размер:	29.8 KB
ID:	1637

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Симо,
    ЦНЦ машини прават всичко и по хубаво от јувелири и колунджии?!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Имаш ценно оборудване. Аз самият бих си напрегнал мозъка как да го използвам за направата на някакъв бизнес. Това с личните удоволствия е готино, но в Българския език се нарича ХОБИ. Хобито има свойството да УБИВА ВРЕМЕ и ПАРИ. Също така хобито има свойството да води до ПРИСТРАСТЯВАНЕ. В същото време хобито КЪЩА НЕ ХРАНИ. По-скоро хобито кара жена ти рано или късно да ти постави ултиматум от типа "Избирай - или аз, или твоето хоби". Ха-ха.... играл съм го, както аз, така и мои приятели. И естествено избрахме жената и семейството........

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •