Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
6mm/30mm.Вече трета година ме боцкат(по схема).Доктора ми предписа ЗОДАК превантивно ден-два преди работа с пчели по едно хапче.Проблема при мен идва,когато ме жилнат по ръцете или главата.Миналата година ме нажилиха 20 по гърба през потник,риза и памучна фланела.Незнам как успяха да пробият през дрехите,но изглежда не са вкарали много отрова.Обикновенно,реакция та започва около 15мин.след жиленето-зачервявне на очите и червени петна по тялото,сърбежи в слабините изтръпване(възпаление) на венците.Отоци и затруднено дишане не се проявяват(при мен).Всичко това преминава за около 1,5ч.-2ч.Та,като ме нажилиха (две години от терапията) алергичната реакция се изрази само в червени петна.Липсваха сърбежите и възпалението на венците,но на 20мин. бях в болницата....Два месеца по късно бях на алерголог-каза ми ,че"специфичната хипосенсибилация" при мен ще даде резултат.Имам още 2-3 боцкания...и пак на преглед.

След последното боцкане(април) не съм ходил на алерголог,но вече два теста(по едно ужилване) ми правят пчелите....Все още не смея да се зарадвам въпреки отрицателните тестове,които ми провеждат пчелите.Но винаги ще имам "едно на ум"-без предпазни средства само под душа.