Не мисля че е това, по на горе споменах че отводките се развиват много добре.
Не мисля че е това, по на горе споменах че отводките се развиват много добре.
Oт 5 дена спрях да храня да намалят майките снасянето да не гледат пило по време на слънчогледа.
Някой го е написал,и човекът го е прочел.Колко е правилно? Ще разбере по късно.
Никъде не съм го чел, имам много пило и малко пчели за това прецених че е добре майките да намалят темпото преди пашата. Ще видя колко е правилно.
Точно в началото на пашата се храни усилено ако е възможно с голямо количество сироп за да се блокира майката докато започне масов цъфтеж.А най глупавото, е че си мислиш, че като спреш храната и майката ще намали снасянето защото вече има приток на нектар и майката ще увеличава снасянето.Ако наистина искаш да накараш майката да снася по малко просто ограничаваш празните килийки чрез ханеманова решетка и още повече с моя изолатор дето много не го харесвате но именно сега при слънчогледа е момента за него.Пробвай на един кошер и след това ще коментираме.
Е ко да коментираме???? Много ясно че ако налееш на едно яко семейство една кофа сироп ще го набие одма по питите, ако трябва и далаци ще изкара и там ще набива. Давай цифри един твой кошер колко кила захар си му вкарал и колко мед си изкарал и който иска ще ти ползва изолатора. Кое е глупаво и кое не - има си раздел за свободни приказки, не че и по другите раздели не е същата работа.
П.п. Дописвам си. Някои напредничави люде хранят и по време на паша. И за тях сигур сме глупави.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Tака стана тази година при отводките, добре затоплено гнездо и хранилката почти не пресъхваше.
Направих отводките на 4 пити с пчели и на 20тия ден преди да почнат да се люпят първите млади пчели имах по 8 пити с пило.
И аз се чудех как успяват да се грижат за него. Вече това пило се е излюпило и отводките са ми пълноценни семейства, само да има паша.
Браво,а ние умниците ги гоним по дърветата.Да попитам,отводките, зап. пило плюс пчела ли бяха,и сиропа с витамини или как.
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))