Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 81 от 677 ПърваПърва ... 3171798081828391131181581 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 801 до 810 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не мисля че е това, по на горе споменах че отводките се развиват много добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Oт 5 дена спрях да храня да намалят майките снасянето да не гледат пило по време на слънчогледа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Oт 5 дена спрях да храня да намалят майките снасянето да не гледат пило по време на слънчогледа.
    Това пък от какъв зор ???

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Някой го е написал,и човекът го е прочел.Колко е правилно? Ще разбере по късно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Никъде не съм го чел, имам много пило и малко пчели за това прецених че е добре майките да намалят темпото преди пашата. Ще видя колко е правилно.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Никъде не съм го чел, имам много пило и малко пчели за това прецених че е добре майките да намалят темпото преди пашата. Ще видя колко е правилно.
    Точно в началото на пашата се храни усилено ако е възможно с голямо количество сироп за да се блокира майката докато започне масов цъфтеж.А най глупавото, е че си мислиш, че като спреш храната и майката ще намали снасянето защото вече има приток на нектар и майката ще увеличава снасянето.Ако наистина искаш да накараш майката да снася по малко просто ограничаваш празните килийки чрез ханеманова решетка и още повече с моя изолатор дето много не го харесвате но именно сега при слънчогледа е момента за него.Пробвай на един кошер и след това ще коментираме.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е ко да коментираме???? Много ясно че ако налееш на едно яко семейство една кофа сироп ще го набие одма по питите, ако трябва и далаци ще изкара и там ще набива. Давай цифри един твой кошер колко кила захар си му вкарал и колко мед си изкарал и който иска ще ти ползва изолатора. Кое е глупаво и кое не - има си раздел за свободни приказки, не че и по другите раздели не е същата работа.

П.п. Дописвам си. Някои напредничави люде хранят и по време на паша. И за тях сигур сме глупави.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Колега, не си мисли че се заяждам, но как го постигаш този ефект много пило малко пчели (кой го отглежда, топли и т.н. това пило)??? За мен това би било най добрия вариант за пчеларстване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Tака стана тази година при отводките, добре затоплено гнездо и хранилката почти не пресъхваше.
    Направих отводките на 4 пити с пчели и на 20тия ден преди да почнат да се люпят първите млади пчели имах по 8 пити с пило.
    И аз се чудех как успяват да се грижат за него. Вече това пило се е излюпило и отводките са ми пълноценни семейства, само да има паша.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Браво,а ние умниците ги гоним по дърветата.Да попитам,отводките, зап. пило плюс пчела ли бяха,и сиропа с витамини или как.

Страница 81 от 677 ПърваПърва ... 3171798081828391131181581 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •