Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Tака стана тази година при отводките, добре затоплено гнездо и хранилката почти не пресъхваше.
    Направих отводките на 4 пити с пчели и на 20тия ден преди да почнат да се люпят първите млади пчели имах по 8 пити с пило.
    И аз се чудех как успяват да се грижат за него. Вече това пило се е излюпило и отводките са ми пълноценни семейства, само да има паша.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Tака стана тази година при отводките, добре затоплено гнездо и хранилката почти не пресъхваше.
    Направих отводките на 4 пити с пчели и на 20тия ден преди да почнат да се люпят първите млади пчели имах по 8 пити с пило.
    И аз се чудех как успяват да се грижат за него. Вече това пило се е излюпило и отводките са ми пълноценни семейства, само да има паша.
    Нещо пак не мога да схвана? Колко дена след направата на одводката си имал 8 пити пило?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Около месец, месец и няколко дни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Според мен нещо бъркаш, или малко преувеличаваш? Пишеш за период от около 40 дни, да предположим че майките са се изчупили веднага след направата на отводките (дори и да са били вече с изчупени майки) им трябват минимум 10 дни да се оплодят и да почнат да снасят яйца, така че за 10 дни (20 дни преди да се изчупят младите пчели) да осеменят 8 рамки малко трудно ми се вижда???

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Все пак става въпрос за корпусни рамки, а не за ДБ, пък и ги е хранил яко и с протеинови питки, тъй че не е чак толкова невероятно. Пък и някой породи пчели при обилна паша имат склонност да ходят на паша много повече пчели отколкото остават в кошера - така съм чувал, някой който повече ги разбира тея неща характерни за различните породи, би могъл евентуално да разясни повече.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не съм засичал точно колко време, но се развиха много добре. По едно време като извадех питата с пило беше покрита под 50% с пчели и се чудех как успяват да се грижат за пилото, даже питах някъде по форума.
    Това не е при всички майки, някой се развиха по бавно, но на 6 отводки ще им слагам 3ти корпус днес.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Слънчогледа почна при мен, направих ротация на корпусите и свалих пилото на 1ви.
    Почти всички майки се бяха качили в 3тия корпус, предполагам заради студените нощи и изцяло мрежестите дъна или по близко до запасите с мед.
    Да се надяваме че тази паша ще пусне нещо.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •