Здравейте, аз съм на 21г. и както се досещате съм начинаещ. Имам един рояк, за него ще се грижа предимно аз. Беше се захванал под една ламарина ; ). Първо го заселих в едно 6-рамково сандъче, сега вече е в ДБ 10. Имам само ДБ 10 и 12 рамкови. Отводки и кошери, за увеличаване на броя на семействана не мисля да купувам, пък и нямам чак такава възможност, ще разчитам на някой рояк сам да дойде при мен...отновоили другата година да си направя отводка, ако преживее добре зимата. Прочетох някои от темите във форума - поздравления за опитните пчелари, които споделят от своя опит. За сега имам малък проблем с мравките, но прочетох в една от темите да се намажат краката с олио или ще сложа клонки от домати.
Аз имам 30-тина ВО които стоят от години и са в добро състояние (да не кажа отлчино), според мен няма проблем, че ще ги оставиш за следващата година, стига да ги съхраниш добре.

или другата година да си направя отводка, ако преживее добре зимата. Прочетох някои от темите във форума - поздравления за опитните пчелари, които споделят от своя опит. За сега имам малък проблем с мравките, но прочетох в една от темите да се намажат краката с олио или ще сложа клонки от домати.
Цитат