Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 57 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 564

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Gogo Виж публикацията
    Този циркуляр става ли за нещо:
    http://olx.bg/promotsiya-nastolen-ts...tabo-i44603963
    Гого, купи ли машината? Доби ли вече някакви впечатления?
    Имам абрихт щрайхмус Метабо НС260С и съм изключително доволен.

Колега, stelko, този райдер, който посочваш виждал ли си го наживо и работил ли си с него? Чувал съм за проблеми с прецизността на настройките...

Наблюдател
    Регистриран
    29.11.2013
    Не, не съм работил с него.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Гого, купи ли машината? Доби ли вече някакви впечатления?
    Имам абрихт щрайхмус Метабо НС260С и съм изключително доволен.
    Спрях се на твоето предложение. Реших да взема него, но малко се контузих и реших да изчакам да ми мине, за да не стане да взема машината и само да я гледам.

Абрихта и щрайхмуса на 5 операционната ми са ок. С 3 ножа е вала, тежки, здрави чугунени плотове, спокойно минавам отгоре с по-тежките трупи.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Това е новият модел на Метабо със сгъваеми крачета и колелца.
    За ставане ще става, има прилични ревюта в нета, но може би е добре да потърсиш алтернатива, например това - http://www.tashev-galving.com/024+TS...BB%D1%8F%D1%80. Има го и в Баухаус с друго наименование.
    Взех го този циркуляр. Има приличен вид. Уширенията на масата не се захващат стабилно и се клатят, т.е. ще си ги преправям.

Режещият диск не е хубав. От едната страна прави гладък ряз, а от другата нащърбен и изгорен/черен. Ако режа максимално вдигнат диска, тънка дъскичка, пораженията са по-малко, но ако реша да използвам максималният разрез, който позволява, а именно 80 мм или пък смъкна диска на ниско, колкото ми е нужно за височина, става грозна гледка. А аз съм го взел специално заради тези 80 мм, понеже от три дъски по 80 мм си получавам един корпус от 240 мм.

Както и да е, явно ще купувам нов диск. Някой може ли да даде съвет какъв да избера. Оборотите ми са 5700, диаметърът на диска е 250.

Четох, че е хубаво да е с по-малко зъби. То аз лесно мога да си избера, само правилната марка да разбера.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    За марка не мога да се сетя но аз ползвам дискове за алуминий, правят много гладък ряз, все едно минато на абрихт.

Потребител
    Регистриран
    28.05.2012
    Пчеларски район
    Пловдив
    След известно търсене и четене по дърводелски форуми, стана ясно, че едни от най-добрите са Freud. Разбира се, в БГ са с надути цени, както стана ясно пак оттам. Поръчах си от ибея: http://www.ebay.co.uk/itm/FREUD-PRO-...item4acbbfffcf
    За мен е 250 димаметър с 60 зъба. Има и с 80. Някои казват, че прекалено многото зъби изхвърлят по-трудно дървесината и прегарят дървото. А и се чудих доста дали няма да нацеля някой за алуминий, та взех този с 60-те зъба. Явно и тези за алуминий стават. Червените уж били с тефлоново покритие, ама дали е така, ще видим, като пристигне.
    Ако някой реши да си поръчва, доставката е 15 паунда. Общо ще ми дойде за 101 лв.
    Доколкото гледах цени, хубави дискове с този диаметър има за над 200 лв.

Случайно си намерих една фрезова глава с нож 12 мм, та с нея ще мога да си направя хофмановите уширения, че ми писна да кова тези ламаринки.. Е, повече материал ще отива, но пък по-бързо ще става.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    http://prntscr.com/3wy1ex
    с какво се прави този улей, отгоре навън, а отдоло на корпуса навътре?????
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Много операционна фреза.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2010
    Пчеларски район
    общ. Свищов
    Цитат Първоначално публикувано от de4o82 Виж публикацията
    http://prntscr.com/3wy1ex
    с какво се прави този улей, отгоре навън, а отдоло на корпуса навътре?????
    Става и с обикновен циркуляр с някой подобрения - линеал,подвижен плот и разбира се преди зглобка.

Страница 28 от 57 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •