А аз имах намерение да си поръчам заготовки за корпуси от липа - мисля че колега от Русе предлагаше подобно нещо във форума. Другият ми вариант беше отново във фирма от Русе , която се занимава с обработка на дървесина от топола и липа !
А аз имах намерение да си поръчам заготовки за корпуси от липа - мисля че колега от Русе предлагаше подобно нещо във форума. Другият ми вариант беше отново във фирма от Русе , която се занимава с обработка на дървесина от топола и липа !
www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект
Боята със сигурност ще ти ги предпази - не се съмнявам в качествата и. Помисли добре обаче за тази част, където ще подбутваш с рамкоповдигач и ще нараняваш искаш или не корпуса - там боята ще ти се наруши. Просто казвам да помислиш - не че няма да ти се получи.
А колегата казваше за влагата от вътрешната страна, просто зимата от конденз и такива неща знаеш, че е повечко влагата и е нормално да тръгне деформиране. Така или иначе вече си ги направил остава само да проведеш експеримента и да ни покажеш дали става или не![]()
Разчитайте на мен !
www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект
Този циркуляр става ли за нещо:
http://olx.bg/promotsiya-nastolen-ts...tabo-i44603963
Ако не, ако може да препоръчате някой до около 2000 лв, който си заслужава.
Имам 5 операционна стара машина, с чугунени плотове, но не ми харесва как се обслужва циркулярът. Шейната не струва, линеалът се настройва всеки път с мерене на разстоянието от зъбите на диска, моторът ми се вижда слаб за видиеви дискове, има някакво играене на диска, с две думи, липсва ми прецизност в рязането.
п.с.:
Това са ми настолните машини:
![]()
Това е новият модел на Метабо със сгъваеми крачета и колелца.
За ставане ще става, има прилични ревюта в нета, но може би е добре да потърсиш алтернатива, например това - http://www.tashev-galving.com/024+TS...BB%D1%8F%D1%80. Има го и в Баухаус с друго наименование.
Друг вариант е да си поръчаш стационарен циркуляр (ебей/аксминстер/продавалник) с чугунен плот, който е несравнимо по-добър, прецизен и удобен от настолния. 2000лв ще са горе долу достатъчни.
мога да ви споделя моя опит с подобен циркуляр но марка РАИДЪР за 299лв.На пръв поглед получаваш повече отколкото плащаш ...НО.Почнах да правя 10 бр. десетрамкови магазини.Отначали всичко беше ок.Но след около 2 -3 часа работа ,започна да бръмчи странно и да не развива обороти!Занесъх го в магазина ,и за моя изненада го смениха с друг без много приказки.Продължих работата по магазините и историята се повтори.2-3 часа работа и този спрязанасъх го отново в магазина ,и ме пратиха в сервиза.Там установиха че му се износили четките.Решиха да му сменят електромотора за по сигурно.След около десетина дни беше готов. Бях сигурен че историята ще се повтори, и го зарязах. Въстанових стария циркуляр с абтихт на баща ми и най-накрая успях да завърша благополучно магазините.
РАИДЪР само се гледат не се работи с тях. Тъста беше си купил ударна машина и след няколко дена работа се оказа, че всички зъбни колела са със строшени зъби, понеже не са закалени и ъглошлайф който също изкара няколко дена работа, лошото е че бяха купувани преди години и беше изтекла гаранцията.
На мен всички машини са СКИЛ вярно и те не са много качествени, но за аматьорска работа стават а и цената е поносима.
Имам ъглошлайф на Райдер от малките,само че е 1000w.Наредил съм около 200 квадрата плочки и съм рязал с него и още работи.Според мен при тях нещата са на късмет,но и когато го купувах в магазина ми казаха че от тях имат по-малко рекламаций отколкото от зеления Бош.Така,че мисля че имат и сполучливи модели.
Аз също съм съгласен с колегата grand_pn за Райдер.Имам оберфреза от 4 г. и напараво я бръчкам от работа,и не е мръднала.Всичко на Райдер е на късмет.
И моята е райдер но при работа и излизат тапите с четките и спира да работи. Отделно подаването на стъпката е последством винт който от вибрациите се развива и променя размера на фрезоване.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))