Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 419 ПърваПърва ... 1018192021223070120 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Градски, ЛР или ДБ?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В Ловешко са ЛР, а в Габровско - предимно ДБ.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Моят постинг е ирония не към колегата, а към мене самия. Наистина от 9 пчелина в Габровско едвам събрах 35 корпуса с акациев мед, а в Ловешко, където имам пчелини в центъра на акациеви гори от по 1500 декара - ами там събрах общо около 70 корпуса.

Общия ми добив на акациев мед от всички кошери е средно по около ......... 2 килограма мед от кошер. Не знам да се смея ли или да плача.........
    Има и такива моменти. Пчеларството не е само математика.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Е освен мед през този период направих и около 500 отводки, които по пазарни цени са еквивалентни на 10 тона мед. Ако това го признаем за печалба, тогава средно от кошер вече имам еквивалента на 15 килограма мед, което си е едно доста добро число за първа паша. Произведоха се и около 500 майки извън майките от маточници при роенето, което е еквивалент на още 2 тона мед. Абе не мога да се оплача, въпреки че ми се искаше малко повече...........

И най-важното - натрупа се много опит, което означава, че направихме много грешки, особенно в майкопроизводствената част. Ще ги отстраним и живот и здраве напролет дано вече нещата да потръгнат в предварително заплануваните релси....

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    на какво се дължи това на системата кошери или на местоположението?

Идеалната година за стационарен пчелин е горе доло 3 магазина и 1 отводка от кошер. Какво повече да искам от едно семейство...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Моят постинг е ирония не към колегата, а към мене самия. Наистина от 9 пчелина в Габровско едвам събрах 35 корпуса с акациев мед, а в Ловешко, където имам пчелини в центъра на акациеви гори от по 1500 декара - ами там събрах общо около 70 корпуса.

Общия ми добив на акациев мед от всички кошери е средно по около ......... 2 килограма мед от кошер. Не знам да се смея ли или да плача.........
    Привет на всички.Не бях си посещавал пчелина отдавна,и днес дойдох с цел да разширявам семействата с втори корпус,защото си мислех .,че в следствие на цъфтежа на липата имат нужда от втори корпус.И какво се оказа-мед в корпусите няма.Венци също.След внимателен преглед установих ,че е настъпил масов глад.50% от майките са преустановили снасянето,има усилен летеж, но мед няма.
    Пчеларствам в района между Ловеч и Троян вече 6 години и досега празна година нямам.Акация и да изпусна, липата се е отчитала.Но тази година от акацията 25 кг мед от 22 кошера/15 МК,7 ДБ/,но от липата няма да има и толкова.Освен това ми се струва ,че трябва да купя 500 кг захар за зазимяване.Даже днес си мислех,че нещо аз съм сбъркал,но виждам ,че и Матеев се оплаква.Ако някой също е в района-моля да сподели какво става при него,липата дава ли нещо.Даже си мислех ,че още не е цъфнала, но в селото видях дървета който са вече прецъфтели.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Освен това ми се струва ,че трябва да купя 500 кг захар за зазимяване.Даже днес си мислех,че нещо аз съм сбъркал,

Ако беше купил 50кг захар "на време" нямаше да ти се налага да купуваш 500кг.

Потребител
    Регистриран
    04.10.2010
    почти на всякаде положението с меда е проблем.принас в шабла благодарение на кориандъра има мед в силните по слабите трябва да им се помага .след отравянето април едва сега започват да се вдигат.заради наводненията земеделците започнаха да плачат и да искат помощи .със сигорност ще им дадат а за нас нищо .но господ вижда .остава само той да ни помогне на слънчогледа

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Привет на всички.Не бях си посещавал пчелина отдавна,и днес дойдох с цел да разширявам семействата с втори корпус,защото си мислех .,че в следствие на цъфтежа на липата имат нужда от втори корпус.И какво се оказа-мед в корпусите няма.Венци също.След внимателен преглед установих ,че е настъпил масов глад.50% от майките са преустановили снасянето,има усилен летеж, но мед няма.
    Пчеларствам в района между Ловеч и Троян вече 6 години и досега празна година нямам.Акация и да изпусна, липата се е отчитала.Но тази година от акацията 25 кг мед от 22 кошера/15 МК,7 ДБ/,но от липата няма да има и толкова.Освен това ми се струва ,че трябва да купя 500 кг захар за зазимяване.Даже днес си мислех,че нещо аз съм сбъркал,но виждам ,че и Матеев се оплаква.Ако някой също е в района-моля да сподели какво става при него,липата дава ли нещо.Даже си мислех ,че още не е цъфнала, но в селото видях дървета който са вече прецъфтели.
    Спокойно колега. Тази година в Троянския балкан е така. Аз от началото на март месец и до сега не съм спирал да храня. Като направя равносметката до сега съм в минус 200 кг. захар.

Страница 20 от 419 ПърваПърва ... 1018192021223070120 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •