При мен статистиката е следната:
2013 година - 0кг., 2012 - 25кг., 2014 - 10кг.
Сльнчоглед 2014 г. - 30 кг.![]()
При мен статистиката е следната:
2013 година - 0кг., 2012 - 25кг., 2014 - 10кг.
Сльнчоглед 2014 г. - 30 кг.![]()
днес бях на пчелина отворих всички кошери дадох им основи да градят ,а по силните ми семейства(които не ги делих на пролет) са готови за въртене вече![]()
От два дена върви при мен слънчогледа. Днес им слагах още магазини и бяха страшно агресивни. Половин кошер пчели ми останаха по ръкавиците.
Ако спре да вали,и аз ще вадя утре.
Кориандъра си замина, сега ще чакам слъногледа, а той ще цъфне до една седмица. През това време ще трябва да центрофужа и да им дам на всички по 1 промивка от разпечатката....
Аз го направих тези дни по 8 кг от кошер ....
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Слънчогледа цъфна преди 10 дена,но едва вчера започнаха да носят нектар от него.Прекалено бързо започнаха да се развиват събитията и със тези дъждове,работата хич не е на добре.Поне при мен е доста слаба година от миналата.
Днес и аз слагах втори някъде трети магазини ,по къси гащи и потник пчелите работят на 100 процента ,такъв хубав слънчоглед не е имало с години,една не ме жилна проблема ти е при теб как работиш,сигурно си отрепал и премачкал още половин кошер пчели между магазините,или пчелите ти са африкански.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))