Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 264

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Вчера говорих с един познат ел.техник.Че той ми каза,измислил за пчелина на баща му някаква сисема.Около целия пчелин минава кабел(нещо като електронен пастир),и може на който кошер пожелае някакъв датчик да сложи.При повдигане на кошера се задейства сирена,получаваш есемес по тел., че има нарушение ,и по кабела почва да минава висок ток,който задържа крадеца вътре.И всичко това се захранва от една батерия която се сменя на 6 месеца.

Нищо не разбирам от ток,казвам само това което ми казаха.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Вчера говорих с един познат ел.техник.Че той ми каза,измислил за пчелина на баща му някаква сисема.Около целия пчелин минава кабел(нещо като електронен пастир),и може на който кошер пожелае някакъв датчик да сложи.При повдигане на кошера се задейства сирена,получаваш есемес по тел., че има нарушение ,и по кабела почва да минава висок ток,който задържа крадеца вътре.И всичко това се захранва от една батерия която се сменя на 6 месеца.

Нищо не разбирам от ток,казвам само това което ми казаха.
    Може и да е преоткрил топлата вода. Всичко това аз го произвеждам и продавам от една година.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Дъските със пирони са добро решение, но лично аз не бих искал някой случайно минаващ са си пукне гумите на колата, а само крадеца. Ако предупреждението за камери не го спре и наистина се опита да открадне кошери, то при повдигането на кошер да се задейства безщумна аларма активираща капаните по обратния път. Какъвто и да е крадеца, със сигурност ще оцапа гащите ако 2 или 4 от гумите му останат по джанти (предполага се че резервната гума е една). И както горските пътища имат коловози, транспортното средство ще остане като патка в калчище. Единия от вариантите е крадците да се опитат да си върнат кошерите по местата, носейки ги на ръка по 100-ина метра, и да се опитат да се направят на невинни жертви на "умопомрачения" пчелар поставил капани навсякъде. Или пък да чакат от засада с калашници, да побягнат оставяйки транспортното средство в полза на пчеларя, или да чакат като клъфтани петели пристигането на охраната, приели съдбата си че няма измъкване. Вариантите не са много .... но да се окажеш в подобна ситуация е такова наказание че има по-възпитаващ ефект дори и от затвора. А после ще трябва да им леят и куршум
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    А пък ако е през нощта, и чуят силен вълчи вой от 100-ватова тонколона ...... или пък ръмжене на мечка ......

Може и димка със сълзотворен газ - от казармата знам, че после човек половин час кашля, киха, бърше сълзи и точи сополи.....

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Преди кажи-речи половин век - какви ти камери...?!? А пък дъските са били заровени непосредствено след преминаването на подозрителното превозно средство, и са престояли заровени не особенно дълго(има-няма час) и са си свършили идеално работата.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Димката има опасност да навреди и на пчелите, а може и само да ги настърви и ефекта да е двоен - обгазен и нажилен разбойник...

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Димката ще увреди здравето на човека невинно разхождал се из пчелина ви през нощта.Искал да види кошери, но през деня го е страх от пчелите.Та тоя невинен човечец е жестоко пострадал от ваши умишлени и преднамерено увреждащи здравето му действия.Как ще се защитите от такава теза на невинния човечец?
    Този пост е редактиран от зуница; 30.06.2014 в 08:05.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    05.09.2012
    Пчеларски район
    Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    ...........Как ще се защитите от такава теза на невинния човечец?
    Със сопата Зуница, със сопата!

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Моля за предложение за охрана на пчелин, намиращ се в гора. Нямам електрически ток, няма и начин за прекарването му. Предпочитам периметрова охрана, за да не се съобразявам с размерите.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •