Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 24 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 234
    Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Преглеждах днес рой четата и двете майки са приети имат си пило и градеж .Спряха да вдигат големи количества сироп има външен приток на нектар но ще продължа да ги подхранвам но със по малки количества .На една от отводките майката не е белязана или да съм и рязал (1/3) от крилото даже не съм я и търсил да я видя какво представлява и пронесе съвсем на скоро (10.06) имат заложени маточници на 2 до 4 дена защо толкова бързо решиха да я сменят ще ги оставя да си я сменят но толкова бързо да я преценят ?
    Милен Михов

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Преглеждах днес рой четата и двете майки са приети имат си пило и градеж .Спряха да вдигат големи количества сироп има външен приток на нектар но ще продължа да ги подхранвам но със по малки количества .На една от отводките майката не е белязана или да съм и рязал (1/3) от крилото даже не съм я и търсил да я видя какво представлява и пронесе съвсем на скоро (10.06) имат заложени маточници на 2 до 4 дена защо толкова бързо решиха да я сменят ще ги оставя да си я сменят но толкова бързо да я преценят ?
    сега добре внимавај какво ште се случва с това семејство и колко ште е назадено!?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от BUGI Виж публикацията
    сега добре внимавај какво ште се случва с това семејство и колко ште е назадено!?
    Ще го наблюдавам но не разбрах ето тая част от изречението (и колко ште е назадено!?)
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Кошера който трябваше внимателно да го наблюдавам на 25.06.14г разбрах ,че е търтовка .След няколко дни размисъл и търсене на правилното решение точно за тоя кошер взех решение ,и на 28.06.14г разпръснах рамките по другите кошери стръсках пчелите от кошера на 100м разстояние от пчелина и до тук със търтовката
    Милен Михов

Наблюдател
    Регистриран
    06.07.2011
    Пчеларски район
    Благоевград
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Кошера който трябваше внимателно да го наблюдавам на 25.06.14г разбрах ,че е търтовка .След няколко дни размисъл и търсене на правилното решение точно за тоя кошер взех решение ,и на 28.06.14г разпръснах рамките по другите кошери стръсках пчелите от кошера на 100м разстояние от пчелина и до тук със търтовката
    При мен преди 2-3 седмици една от отводките ми беше станала търтовка но сложих не плодна майка и я приеха. Не знам дали с това се оправят търтовките но при мен стана факт и сега майката работи усилено. Да отбележа че след като майката пронесе имаше доста запечатано търтево пило което го надрах с влицата за разпечатване на мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Дано това да се окаже разковничето при оправяне на търтовки .Идея която ще запомня и при нужда ще се възползвам ако в дадения момента разполагам със не плодни майки
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Решил съм да преминавам от ДБ на ЛР кошери.На 22.06.14 прехвърлих 2 кошера от долу сложих 1корпус 10р ЛР на В.О ,майката ,ХР (пластмасова на "Лисон),над ставка 7см корпус със 10р ДБ със наличното пило което беше 7р запечатано и 2р прясно.Пуснах на другите кошери по една ЛР рамка за градеж .На 29.06 правя преглед майките са горе долу въобще не започнал градеж .Сложих майката долу по 5р изградени от другите който вземах и 5р на В.О заложих други наново по останалите кошери ,ХР друга желязна обрамчена със дървени летви.Следващ преглед на 07.07 пак същата работа майката горе долу никакъв градеж, горе рамките пълни със мед от слънчогледа пилото почти се е излюпило съвсем малко на на 1-2р има другото мед .На единия кошер не намерих майката но на тоя който намерих майката размених местата на корпусите майката я сложих горе на ЛР рамките ХР,и долу корпуса със мед .На тоя кошер който нямаше майка пчелите си бяха спокойни не даваха признак да са без майка но нямаше никакво отворено пило все пак им сложих в горния корпус една рамка със прясно пило от друг кошер .Другия който имаше майка имаше на 2р по една длан снесено на 4 до 6 дневно .Къде бъркам и как да ги накарам да работят ,че да стане това прехвърляне на семействата за зимата да са в ЛР кошери.
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Горките ти пчели. Мъкаа, мъка...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    и от какъв зор? сигурно защото е модерно

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Всеки прави грешки така се учи най добре само мъдреца се учи от грешките на другите , аз съм човек а не мъдрец така че ,ще се учим още много И на мене ми е мъка.Явно съм избрал погрешен подход .Въпросът е как да оправя положението.Благодаря за коментари те ВИ
    Милен Михов

Страница 11 от 24 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •