Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 39 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 385
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Браточка, СПЕШНО си обърни внимание и вземи мерки, не чакай! При мен няма сърбеж, а само усещам като ме бодне за три -четири секунди болка и край на мача, няма отечка ни сърбеж. Явно съм на второ ниво след някоя година ще видим. В началото се подуваше сърбеше, отиваше с дни.Знам че колкото и внимателно да работиш няма начин , да не отнесеш някое жило. При нас дядките винаги си носят на пчелина ракия и удрят по една глътка преди да почнат работа.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И после вместо да използват пушалка, дъхват един път на прелката, и пчелите заспиват..................

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Чакам да минат 15 дни без да съм приемал медикаменти (че джипито ми ме успа с някакви инжекции преди две седдмици) и тръгвам по доктори, но на първи прочит из интернета разбрах че алергологията е най неясната наука в медицината (не че другите са много ясни) така че ще бъде тегло. Не знам, но по ми е гадно да мисля по въпроса, отколкото да се справям със сърбежите и отоците налегнали ме напоследък . Май накрая ще излезне вярна поговорката че няма вариант "Душата в рая и ............."

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пробвай,след ужилване два-три гълтока ракия-НЕ ПОВЕЧЕ от 50гр.Няколко пъти съм го правил на полеви условия.Дори съм спирал на бензиностанця,около София, за ром.Алкохола действа обратно на пч.отрова или поне така пише.При мен стопираше задълбочаването на алерг.реакция.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Чакам да минат 15 дни без да съм приемал медикаменти (че джипито ми ме успа с някакви инжекции преди две седдмици) и тръгвам по доктори, но на първи прочит из интернета разбрах че алергологията е най неясната наука в медицината (не че другите са много ясни) така че ще бъде тегло. Не знам, но по ми е гадно да мисля по въпроса, отколкото да се справям със сърбежите и отоците налегнали ме напоследък . Май накрая ще излезне вярна поговорката че няма вариант "Душата в рая и ............."
    Цеко, това е за теб http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=28&page=12
    Десенсибилизацията за 1 г. струва 16 - 20 лв

Успех

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Пробвай,след ужилване два-три гълтока ракия-НЕ ПОВЕЧЕ от 50гр.Няколко пъти съм го правил на полеви условия.Дори съм спирал на бензиностанця,около София, за ром.Алкохола действа обратно на пч.отрова или поне така пише.При мен стопираше задълбочаването на алерг.реакция.
    Ачо, вярно е че след ужилване е добре приема на малка доза качествен алкохол.Не е желателно предварително щот пчелите наистина се дразнят.Аз не съм алергичен , но профилактиката е наистина чудесна със салатка , особено след сладката умора от работата на пчелина

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    По принцип всяка вечер си пия до 100 грама домашна ракия (50 градусова, няма зиме, няма лете), но напоследък и това май не ми помага (може би само забавя алергичния процес)? Въпроса не опира до пари, а до оправяне, че няма ли го става много сложно.Niki1313мерси за предложението сигурно ще се възползвам от него. Успокоителното е че всичко се нормализира за около 24 часа (с изключение на обрива, той е най упорит), та ако е само това ще го преживея, колкото и мазохистично да звучи. Тия дни съм на алерголог там ще лъсне истината, каквато и да е тя .....

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска бях на преглед при алерголог, правиха ми тест за алергичност, оказа се отрицателен за пчелната отрова. Алерголожката доста се учуди, по принцип съм имал всички алергични симптоми, но май не са от пчелите (ако е от тях, то реакцията протича доста забавено, чак след 12-ия час). В понеделник продължавам с изследванията....

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Че то направо си е за черпене Цеко! Дано да се разминеш с това премеждие, инак лошо, ще се наложи тежък избор.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Че то направо си е за черпене Цеко! Дано да се разминеш с това премеждие, инак лошо, ще се наложи тежък избор.
    Дано да е така колега спартак, но доколкото разбрах от сложната терминология можело да съм алергичен не към пчелната отрова, а към пчелните жила, което трудно се установявало ........

Страница 16 от 39 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •