А нима досега не е имало заместител? Ха-ха .......
Виж какви прекрасни основи имам на снимките по-долу, и после погледни какви основи купувате от производителите.
Прикачен файл 1513
Прикачен файл 1514
А нима досега не е имало заместител? Ха-ха .......
Виж какви прекрасни основи имам на снимките по-долу, и после погледни какви основи купувате от производителите.
Прикачен файл 1513
Прикачен файл 1514
Mateev, Струва ми се, че оставяш много малко място между долната страна на рамката и основата? При поставяне в кошера, основата няма ли да се изметне встрани?
От долната страна оставям по 5 мм, а от двете странични - по 2.5 мм. Мисля че това е достатъчно за температурните разширения, а за останалото ще се погрижат пчелите.
Аз съм от Горна Оряховица и ВО са по 1 лв а за 1кл Восък дават 10 ВО
И в София са 1.5 лв ДБ, 1.3 лв ЛР
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
В Пазарджик са същите цени 1.3-1.5лв. и срещу восък с доплащане 0.17лв/бр. Дори имаше период в който отказваха продажба без восък.
Намерих в един кашон около 50 основи останали още от дядо ми. Видимо са добре, но са тъмни, не знам дали е от материала или от времето. Дали може да ги ползвам?
Питай си пчелите. Те знаят най-добре.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
По-скоро е от материала. Може би са го пренагрявали едно време и затова да е по-тъмен/и аз имам такива кафяви/. Чудел сам се преди време ,защо предавайки светъл /жълт/ восък сме получавали кафяви основи. Единствения проблем, за който се сещам, е че в това далечно време бяха открили, че восъка и парафина за свещи могат да се смесват във всякакви пропорции/както алкохола и водата в кръчма/. Поставял съм такива преди време и са работили по тях ,не е имало проблем. Ако искаш пробвай с една в някой кошер и ако не ти прави проблем/напр. провисване/си ги ползвай. Иначе в тенджерата на калъп и при някой за смяна.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))