Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 17

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Направих експеримент : Обрамчих ханемановата решетка на един ЛР кошер с рамка дебела 20 мм.Поставих я върху първия корпус. Практическият резултат - пчелите запълниха първия корпус, не преминаха да работят във горния корпус и в резултат на 22 май се роиха. Не съм демарирал и поради това не съм сигурен в извода си относно причината за роенето. Тя е или в голямото разстояние или в липсата на демариране от моя страна. Моля споделете .

Потребител
    Регистриран
    09.12.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vergilzhikov Виж публикацията
    Направих експеримент : Обрамчих ханемановата решетка на един ЛР кошер с рамка дебела 20 мм.Поставих я върху първия корпус. Практическият резултат - пчелите запълниха първия корпус, не преминаха да работят във горния корпус и в резултат на 22 май се роиха. Не съм демарирал и поради това не съм сигурен в извода си относно причината за роенето. Тя е или в голямото разстояние или в липсата на демариране от моя страна. Моля споделете .
    Според мен причината е в годината при нас не спря да вали, тази година се компрометира рапицата,акацията а така като върви и липата е на път.Как да се качат горе да работят като няма приток на нектар? Btw 2 см ми се вижда висока рамка аз обримчвам само железните рамки 10мм рамка като дигам 1-2 рамки с запечатено пило над ХР.
    Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от nih Виж публикацията
    Според мен причината е в годината при нас не спря да вали, тази година се компрометира рапицата,акацията а така като върви и липата е на път.Как да се качат горе да работят като няма приток на нектар? Btw 2 см ми се вижда висока рамка аз обримчвам само железните рамки 10мм рамка като дигам 1-2 рамки с запечатено пило над ХР.
    Определено рапицата играе важна роя за рояването. Колега пчелар раздели пчелина зимата в 2 села на разстояние 30км.
    Пчелите са от едно потекло и този до рапицата почти всички изпаднаха в роево а в другия нито един не изпадна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Иронията е, че рапица почти нямаше... имам предвид рапичен мед. Щото ако имаше, и този, до рапицата, нямаше да помисли за роене.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •