Избягвам да давам акъл по теми, по които които не съм се занимавал практически, но многото различни мнения ме провокират и аз да взема отношение.
1. Много уважавам съветите на Генадий Степаненко, този от клипа, който е споделил bigbo4ko . Има доста негови филмчета, аз поне имам 25 и всичко в тях е логически и понятно обяснено. Дори пробвах т. нар. "помадка" за подхранване през зимата и съм доволен от резултата. Аз мисля да се придържам към неговите препоръки и за изход от роевото състояние.
2. Има един руски пчелар, бивш военен летец и шампион по фигурно летене с реактивен самолет, бивш преподавател във военната академия. И като преподавател, лекциите му са много добре издържани. Има три поредици филми. Търсете "Видеопасека". Фамилията му е "Осташов". В една от трите му поредици, Пчельi, в диск 4 разглежда много подробно роенето. И извода, който запомних е, че за да се бориш с неконтролираното роене, трябва със сигурност да знаеш причината за роенето и да я отстраниш. Той споменава. че в литературата се говори за над 30 фактора, но най важните са: Естествен нагон, теснотия, задух, безделие (бездействие)... Мисля, че дъждовете спомогнаха за последното. Препоръчвам ви да изгледате филма му!
Матеев, ако четеш този постинг, потърси лекцията в папката, мисля че се казваше "Летеца". Там са две от поредиците му.
Този пост е редактиран от Stefanbg; 28.05.2014 в 17:24. Причина: пропуск - "бивш"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))