Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 63

Преглед на хибрид режима

Aз дадох суха захар пробно с мая, едно кубче на 1 кг захар за проба колкото леко да стимулирам понеже рапицата си отиде а до липата има поне 10-15 дена. Това ми го каза колега който само така храни, за ефект от този метод не мога да говоря дал съм само веднъж но веднага налазиха захарта а маята е държи влажна
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Наблюдател
    Регистриран
    07.04.2014
    Пчеларски район
    попово
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Aз дадох суха захар пробно с мая, едно кубче на 1 кг захар за проба колкото леко да стимулирам понеже рапицата си отиде а до липата има поне 10-15 дена. Това ми го каза колега който само така храни, за ефект от този метод не мога да говоря дал съм само веднъж но веднага налазиха захарта а маята е държи влажна
    Е
    това пък хич него разбрах явно причината е в мене. Как го даде това купчинка захар и посредата кубчето мая ????

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren78 Виж публикацията
    Е
    това пък хич него разбрах явно причината е в мене. Как го даде това купчинка захар и посредата кубчето мая ????
    Прегледай пост #10 от тази тема, и прилагаш там описаният метод, понеже в маята има дрожди които трябва да се "убият" - иначе вредят на пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Маята се ползва като заместител на прашеца.Прашец сега дал Бог.Самата мая има "неприятното свойство" да "втасва" , ако не е сварена добре.А дори при правилна термична обработка с оглед на топлото време сега риска да вкисне или мухляса не е за пренебрегване.Заместители на прашеца не са прашец и са далече от полезността на прашеца за пчелите. Общо взето не разбирам защо си вкарвате този "таралеж в гащите"точно в тоя момент.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Кое не разбра iskren78 ? Писал съм че на 1 кг захар се добавя едно кубче мая, да поясня смесва се с захарта и мачкаш докато маята се усвой и се изгуби в захарта сега разбра ли го. Ако само ще спамим темата и ще се правим на интересни да спрем до тук ????
    Този пост е редактиран от ianev; 09.05.2014 в 10:55.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2014
    могали да използвам стартовит и витамикс заедно ,благодаряви
    Хората губят здравето си, за да направят пари, и после пропиляват парите си, за да възстановят здравето си.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За какво ти е да ги използваш и двете, аз си храня само с вода и захар и се развират много добре.
    След слънчогледа ще има дам на всички семейства витаминозен сироп, но сега само вода и захар.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •