Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    На РАЗПЕТИ ПЕТЪК отворих капаците, понеже още съм с найлон над рамките, защото не ме е страх от влагата, и видях че пчелите са под горните летви, та им замесих по 250 грамови питки и вчера ги дообираха. Ако беше сироп, дали щяха да се качат в хранилките при това студено време? И като гледам колко много пило има в плодника, тези питки едва ли са блокирали майката, както би ги блокирал сиропа... когато се прекалява с него.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Ако беше сироп, дали щяха да се качат в хранилките при това студено време?
    Точно в това студено време подхранвах със сироп и то 1:3 по половин литър на семейство и го вдигаха за по малко от 24 часа. Не съм ги прехранил, но все пак е по добре от нищо.

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    А аз мисля че в това влажно време най-добре е подхранване с пудра захар и затова там където е нужно напълних милировите хранилки с нея.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вярно времето беше влажно, но пчелите искаха много вода, при всяка възможност на поилката беше пълно с пчели, за това аз и давах сироп 1:5 на всички и по 1 питка на слабичките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Забравих да кажа че им добавих и по една пита с малко нектар и прашец от силните семейства.
    1 пита с прашец, 1 питка с протеин и в хранилката по рядък сироп, това в края на март.
    Тогава бяха по на около 4 пити с пчели, вчера като ги отворих изпълнили корпуса и им поставих 2ри.
    Никаво стесняване и никаво ровичкане.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •