Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 901

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2012
    Пчеларски район
    Силистра с .Сребърна
    а може ли направо да го разделя на две

Цитат Първоначално публикувано от Boko Виж публикацията
    Може даже и на три ако пожелаеш!!!!

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2012
    Пчеларски район
    Силистра с .Сребърна
    OK благодаря за отговорите

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Boko Виж публикацията
    Ако в кошера ти (преобладава)търтиево пило,то от тези 20 маточника надали ще има и два за свяст,моя съвет е да не делиш кошера, след 5-6 дена предполагам трябва вече да имаш излюпени.Тогава му постави една рамка с прясно пило(яйца) от друго семейство ,което семейство според теб през март е имало най-много пчели.И след това ако заложат и на новата пита ,дано да се радваш на силна и пълноценна майка.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Здравейте! Имам нужда от помощ.
    Преди три дни прехвърлих отводка в 10 рамков ДБ, на който надрамъчната табла не уплътняваше много добре(остават съвсем малки пролуки). Днес реших да проверя какво е положението но със ужас видях, че между надрамъчната табла и капака на кошера, големи черни са си направили колония и дори се забелязваха няколко трупа на пчели. Понеже времето е дъждовно не успях да видя много добре но мисля, че и в кошера има от гадните мравки, но май не много. Сега не знам как да постъпя, а единственото за което се сещам е да сменя кошера. Моля дайте някакъв съвет за да мога да реагирам веднага!!!!

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ Виж публикацията
    Здравейте! Имам нужда от помощ.
    Преди три дни прехвърлих отводка в 10 рамков ДБ, на който надрамъчната табла не уплътняваше много добре(остават съвсем малки пролуки). Днес реших да проверя какво е положението но със ужас видях, че между надрамъчната табла и капака на кошера, големи черни са си направили колония и дори се забелязваха няколко трупа на пчели. Понеже времето е дъждовно не успях да видя много добре но мисля, че и в кошера има от гадните мравки, но май не много. Сега не знам как да постъпя, а единственото за което се сещам е да сменя кошера. Моля дайте някакъв съвет за да мога да реагирам веднага!!!!
    Намажи краката на кошера с масло, грес, нещо подобно, мравките да не могат да се качват!
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Наблюдател
    Регистриран
    08.07.2013
    Пчеларски район
    Срацимир
    посипи таблата с малко сяра на прах и мравките до утре ще са спомен...изпитано!!!

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    а дали няма да навредя на пчелите?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ Виж публикацията
    а дали няма да навредя на пчелите?
    Човека Ти каза "ИЗПИТАНО"
    Милен Михов

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •