Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010

продавам центрофуга

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMGP4029.jpg
Прегледи:      613
Размер:	164.9 KB
ID:	804Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMGP4030.jpg
Прегледи:      616
Размер:	369.9 KB
ID:	805Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMGP4034.jpg
Прегледи:      612
Размер:	296.8 KB
ID:	806Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMGP4758.jpg
Прегледи:      609
Размер:	178.3 KB
ID:	807Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMGP4760.jpg
Прегледи:      612
Размер:	214.1 KB
ID:	808
    Центрофугата е употребявана, българска. Казанът е от неръждавейка с диаметър 60 см, а въртящия се барабан е от никелирано желязо. Събира 4 ДБ или 8 магазинни пити хордиално. Има два симетрични капака от ламарина, които не са показани на снимките. Купил съм я като нова през 2004 година. Тя е технически изправна със следните особености и забележки:
    1. Тъй като конструктивно ламарината на дъното е съединена с ламарината на стените на казана посредством заварка от външната страна, с цел максимално запазване на качеството на меда, този участък съм го покрил с восък от вътрешната страна посредством загряване и разтопяване на восъка. На снимките се вижда казанът преди и след полагането на восъчното покритие.
    2. На две места точкови заварки на въртящият се барабан са се откачили. На тези места съм стегнал съответните детайли със две "свински опашки" и центрофугата продължи да работи нормално.
    Първите снимки -без восъчно покритие са правени през 2010 г, а последните с восъчното покритие - през 2012 г. Цена на центрофугата - 320 лв. Центрофугата се намира на пчелина ми в с.Джурово, но при сериозен интерес мога да я докарам в София. Телефон за връзка - 0898654085.
    Този пост е редактиран от valaz; 10.02.2014 в 20:05.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Обявата е актуална. Желая да допълня написаното в горния пост с допълнителна информация.
    Въртящият се кош е изработен от желязо, което е никелирано впоследствие. На някои места, предимно където кръстосващите се метални пръчки се допират, покритието е най-тънко и на места избива едва забележима ръжда. На тези места, профилактично съм нанесъл восъчно покритие с помощта на четка. На последната снимка, това се забелязва. При закупуването на центрофугата, всичките гайки на този кош - общо 16 на брой, бяха поцинковани. Впоследствие ги подмених с гайки от неръждавейка. Местата, където точковите заварки на коша са се откачили са три. Първоначално ги връзвах със свински опашки. Впоследствие две от тях съм ги вързал с пчеларска тел от неръждавейка и за момента не създават никакви проблеми. Трето място се пада от долната страна на коша, където натоварването е по-голямо. За него е необходимо по-здраво укрепване със заварка или с по-здрава тел.
    Този пост е редактиран от valaz; 28.03.2014 в 06:52.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Восъчното покритие на дъното изпълнява още една роля - спомага за пълното източване на меда от центрофугата. За целта, нивото му трябва да е на равно с долния край на крана за меда. От всички предлагани на пазара центрофуги, единствено при центрофугите на Lega, медът се източва напълно.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Центрофугата е продадена!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •