Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 78 от 683 ПърваПърва ... 2868767778798088128178578 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 771 до 780 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от NHH Виж публикацията
    Здравейте! Работя(или поне се опитвам все още) с ЛР кошери. Въпроса ми е следния ,ако на 01.05 сменя майката със зрял маточник,на 18.05 ще има необходими и достатъчни условия да направя отводка от тоя кошер?В момента кошерът е сравнително силен. Благодаря предварително!
    Още с придаването на зрелият маточник направи отводка със старата майка, нема логика да чакаш 18 дни според мен поне, или направи отводката с друг маточник ако имаш де, поне аз така бих направил.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2014
    Цитат Първоначално публикувано от de4o82 Виж публикацията
    Още с придаването на зрелият маточник направи отводка със старата майка, нема логика да чакаш 18 дни според мен поне, или направи отводката с друг маточник ако имаш де, поне аз така бих направил.
    идеята ми беше да се запази силата на семейството за акацията,и след нея да правя отводката....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от NHH Виж публикацията
    идеята ми беше да се запази силата на семейството за акацията,и след нея да правя отводката....
    Може да отделиш 1 пита с люпещо се пило и една с храна където да сложиш маточника и ако се оплоди майката след акацията ще му сложиш още пити с пило от силния кошер.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Здравейте начинаещ пчелар съм в петък взех 7 отводки и ги подхранвам със сироп,за около 1-2 дена вдигат 300гр. сироп сега в неделя сутринта им напълних хранилките,сложил съм им восъчна основа за градеж,и понеже нямам възможност да съм всеки ден на пчелина,сега чак в четвъртак ще ходя, дали да тогава няма да има някакви проблеми,предполагам вече са вдигнали сиропа и до четвъртак нямя да имат,дали това ще им се отрази отрицателно.А и само да попитам в.о. е сложих последна до преградната дъска това правилно ли е или трябваше предпоследна и дали е разумно сега да им сложа строителна рамка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Храниш ги когато можеш, това стимулира развитието иначе те се оправят сами събират си от природата.
    В.о. според мен я сложи предпоследна между медената пита и тази с пилото а по нататък като станат малко по силни само между пилото.
    За строителна рамка по добре не бързай, това са отводки и едва смогват да градят в.о. и трудно ще градят и строителна рамка.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Благодаря за бързия отговор в четвъртък като отида ще сложа в.о. предпоследна,ако не са я изградили,а ако са е изградили ще сложа нова,отново предпоследна и ще подхранвам периодично по един път на седмица горе-долу.

Подхранвай поне 2-3 пъти седмично. И аз съм начинаещ. От 20 дни съм сложил 2 отводки на по 4 рамки. Не бяха при мен,но тази седмица си ги прибрах. В събота след обяд им сложих основа и в неделя сутринта преди да им сипя сироп за първи път, основата беше изградена почти наполовина (много бързо действат) . Сипах им по 250 мл. сироп в 10 часа .... в 17 часа го бяха вдигнали и капка нямаше. Веднага им сложих още една основа и сипах пак сироп. Храна му е майката и то постоянно.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Аз пък на 26.04 направих отводка на 4 рамки с пило и 2 с мед и директно им сложих 2 рамки с ВО,и днес като ги отворих бяха на 7 рамки с пило.ВО ги бяха изградили и майката ги осеменила.Ама като я направих отводката напълних хранилката със захаросах мед,бяха я олизали тая хранилка,че чак светеше.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз пък за сега не храня отводките, в това изобилие от нектар не смятам за нужно, тия дни гледам си работят добре.
    След 20 дни ще ги натисна да станат за слънчогледа.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Храна му е майката и то постоянно.[/QUOTE]

Храна,но с този сироп не ги ли мориш много пчеличките.Аз знам,че мед няма да вадя тази година и за това и не бързам да ги развивам,до края на лятото има време и мисля,че и без много подхранване ще станат стабилни семеиства преди зазимяване.А между другото районът в който ми е пчелина е планински с много дъб и бор и,мисля че медът ще е манов и ще се наложи да центрофужа плодниковите пити до пило,и после яко подхранване за да не ги оставям с манов мед да зимуват.

Страница 78 от 683 ПърваПърва ... 2868767778798088128178578 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 37 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 37 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •