Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 61 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 601
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Точно това коментирахме,2013 кандидатсвах със 100бр.,септември 2013 актоализирам на 150бр.,2014 сертифициращия орган ще ми вземе парите и за тези 50бр.но не се знае дали от фонда ще ми платят за увеличената бр.,май ще трябва по обстойна проверка да си направим ще има някаква врътка да на увъртят за да не платят.
    Проверено е! Щом си поел агро-екологични ангажименти от преди 2013, т.е.т. кандидатствал си по мярка 214 - независимо с каква бройка и щом всичко ти е актуализирано по надлеждният ред(БАБХ, сертифицираща фирма...) - нямаш грижи(в смисъл ще получиш пари за увеличението).
    За повече информация ДФЗ - 02/8187203 - точно "тия" отговарят за агро-екологията.
    Този пост е редактиран от Искрен Мутафов; 28.03.2014 в 17:45.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от georgi rumenov Виж публикацията
    По агро-екология съм.
    Значи остава до 15 май да си подадеш заявлението и това е...

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Мерси Искрене, глътка свеж въздух
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево

Мерси Искрене
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Точно постове като горния на Искрен осмислят съществуването на форума. Точно, ясно фактически подкрепено и в помощ на останалите. Въпроса не ме засяга пряко, но ме изкефи и не мога да спестя едно БРАВО.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ГАЛДИМ Виж публикацията
    Колеги, някой от вас има ли информация кога ще стане ясно дали сме одобрени по мярката за лекарства? Времето напредва, а заради рапицата семействата трябва да се третират през месец март. Благодаря предварително!
    До всички които мрънкахме(включително и аз), че от ДФЗ се бавят с обявяване на резултатите и съответно подписване на договорите по тригодишната пчеларска програма - то днес разбрах в личен разговор с експерти от фонда, че от миналата година, както и тази(може би и за напред) съществувала възможност да се купуват препаратите и да се третира преди подписването на договора, т.е.т. на време - когаго си му е времето. Това в никакъв случай не оправдава ДФЗ за забавянето и това че все още има хора които не са подписали, но поне няма нужда от гимнастика, да се уговаряме с аптеката за фактура с по-късна дата...

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    В договора изрично е написано да не се правят разходи преди подписването му. Аз не бих се осланял на такива възможности.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Точно така - "експертите" от ДФЗ са просто хора, които също си имат мнение по един или друг въпрос. И това мнение също може да е грешно. Затова когато те ви дават някакъв съвет, в никакъв случай не го вземайте за чиста монета.

Наблюдател
    Регистриран
    31.03.2011
    Колеги, излязоха някъкви обновени "окончателни" списъци по НПП http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novi...klasirane-NPP/ .Още колко пъти ще пускат окончателния окончателен списък тия(докато се наредят както трябва ли)? На някой обадили ли са се за кошери или отводки да подпише договор?Нали по наредбата им срока е до 21 Март(ако ние закъснеем с 1 месец, да си подадем документите за плащане, дали ще ни чакат така търпеливо?)...и защо по deminimis само ганщовците си отпуснаха по някой лев, не им ли стига лапането от отводките?А уш обещаваха, че ще извоюват поне deminimis за пчеларите тази година...е извоюваха си го...за тях.Ак оискат догодина отводките да си ги направят по 200лв, че да не умрат от глад...(леко лирическо отклонение и мнение: при цена 130лв за отводка, не е ли по добре да си закупи човек кошер с пчели март-април месец на цена около 200лв, толкова вървят цените и да си направи от него две отводки и Юни съответно ще има 3 пчелни семейства и един кошер за 200лв...,а те да си пробутват умрелите отводки на три рамки за 130лв?!)
    НЕ ГИ Е СРАМ!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Dull Виж публикацията
    Колеги, излязоха някъкви обновени "окончателни" списъци по НПП http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novi...klasirane-NPP/ .Още колко пъти ще пускат окончателния окончателен списък тия(докато се наредят както трябва ли)? На някой обадили ли са се за кошери или отводки да подпише договор?Нали по наредбата им срока е до 21 Март(ако ние закъснеем с 1 месец, да си подадем документите за плащане, дали ще ни чакат така търпеливо?)...и защо по deminimis само ганщовците си отпуснаха по някой лев, не им ли стига лапането от отводките?А уш обещаваха, че ще извоюват поне deminimis за пчеларите тази година...е извоюваха си го...за тях.Ак оискат догодина отводките да си ги направят по 200лв, че да не умрат от глад...(леко лирическо отклонение и мнение: при цена 130лв за отводка, не е ли по добре да си закупи човек кошер с пчели март-април месец на цена около 200лв, толкова вървят цените и да си направи от него две отводки и Юни съответно ще има 3 пчелни семейства и един кошер за 200лв...,а те да си пробутват умрелите отводки на три рамки за 130лв?!)
    НЕ ГИ Е СРАМ!!!
    Имам чувството, че във фонд Земеделие цари пълен хаос и никой не смее да направи нищо, че да не сбърка и да си отиде. Измислиха нулева година по агроекология, с тази програма се туткат колко месеца вече, за млад фермер колко време се мотат. Нещо не им е наред. Със сигурност е свързано и с управляващите в момента.
    А това за сметките си абсолютно прав. Даже и отводка да си вземеш за 80-100 лв началото на май пак ще зазимиш две семейства. Те хората полека лека ще спрат да се занимават с тия лицензирани мърши и да ги видим какво ще правят тогава.

Страница 24 от 61 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •