Тия въпроси ми звучат като;Можели да се направи кисело мляко от ялова крава?
И на двата въпроса отговора е ДА. Проблема е, че всичко това е много сложно, и ще отнеме много ресурси (пари и време). Работата не е за 1 човек, а за голям колектив от скъпоплатени хардуерни и софтуерни специалисти. Ако отнякъде извадиш един милион лева и го тропнеш на масата - може би за 2 години екип от 20 човека би изпълнил всичките ти желания.
Аз също съм такъв мечтател и също работя по въпроса с 5-6 човека специалисти, но вече стана година и половина и резултатите са повече от скромни.
Значи не само аз си задавам подобни въпроси. Щом и друг е стигнал до подобни мисли - има хляб в тази работа. Като се замисля колко други неща в живота се превърнаха от много сложни в рутинни и елементарни с помощта на компютрите, мониторинга на кошер, дори и скъп за разработване, неминуемо ще бъде направен. Колко кошера има в малка България и колко ще се падне на един кошер от споменатия милион за разработка? Колко би се повишила производителността на един кошер, ако с дребни машинки като микронагреватели, минивентилатори и др., инсталирани в кошера, подпомогнем работата на пчелата така, че да и остане време да събира мед, а не примерно с всичка сила да вентилира питите?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Да това е така,но се питам,след като нещата са станали елементарни и рутинни кой продукт е поевтинял поради това....с колко би трябвало да поевтинее меда и другите пчелни продукти...?А,добрия пчелар с опит знае след две седмици какво ще е състоянието на дадена група кошери и от какво ще имат нужда.Можеби тетрадката може да заменим с таблет.
@agro,
Прегледай и тази тема: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=904
Доста сериозно е прочиствана, но много идеи ги има там.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))