Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от tenik1 Виж публикацията
    А слабите какво да ги правя?
    Може ли да взема по една пита пило от силните и да ги сложа на слабите?
    Аз не го практикувам, предпочитам да не го отслабвам кошера, за да има мед. Слабите като ни ми харесват, им сменям майките!

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Аз не го практикувам, предпочитам да не го отслабвам кошера, за да има мед. Слабите като ни ми харесват, им сменям майките!
    Колегата ти го е написал,не взимай за сега пило от силните,за това пило ще трябва да има пчели да го покриват,колкото до майките -по вероятно е да нямат къде да снасят,след като всичките семейства са миналигодишни отводки.Тези слабите кога са правени?

Наблюдател
    Регистриран
    27.06.2013
    Всички са вземани по едно и също време, но някои не успяха да се развият. Постоянно блокираха майката. Проблема е, че нямаме изградени пити.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tenik1 Виж публикацията
    Всички са вземани по едно и също време, но някои не успяха да се развият. Постоянно блокираха майката. Проблема е, че нямаме изградени пити.
    Като нямаш изградени пити, слагай основи да градят, слагай и магазини, даже и магазинните рамки да са с основи, ако искаш да стимулираш градежа подгханвай. След като неможеш да им влияеш поради липсата ти на изградени рамки, сложи им основи в повечето случаи те ще се оправят, пчелите си знаят работата и най-добре не си подреждат гнездото. Ако имат магазин, може да изградят основите, да вдигнат там част от меда, и да освободят място за майката да снася.

Днес забелязах пред 2 семейства изхвърлени търтеи,това признак на какво е

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 31 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 31 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •