Каква беше средната възраст на присъстващите.
Каква беше средната възраст на присъстващите.
Може би 65-70 години. Май аз с моите 53 години бях един от най-младите, а имаше и човек на 82 години, който между другото се оказа свестен и с него си поговорихме надълго и нашироко във фоайето.
Имаше абсолютно пасивни хора, които през цялото време си мълчаха и не урониха нито една дума. Впоследствие тези хора бяха избрани в управителния съвет може би именно защото през цялото време си мълчаха.
Ха-ха.......
Един от големите проблеми, който обсъждаха, беше кой ще им плаща пътните и дневните при пътувания за заседанията на управителния бюджет. Много се били цаквали всеки път сами да си купуват билет за влака. Най-накрая ръководството клекна и реши да задели някаква сума от мизерния бюджет за командировъчни на членовете на управителния съвет.
Като казвам мизерен бюджет - това наистина е така. Сумата на бюджета за следващата година е САМО 2000 лева, като в тази сума влизат и предизборните кюфтета и кебапчета. Чак ми стана тъжно и за момент се бях навил да извада 5000 лева и да им ги подаря, но после се сетих как никой не ме подкрепи по време на изказването ми и реших, че тези хора не го заслужават този жест.
Та да се върнем на разсъжденията за обединението на пчеларите.
1. Старите вождове НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА, която имат !!!
2. Организациите под тях може и да са кухи, но в същото време са ДОСТАТЪЧНО СТАБИЛНИ и ще продължават да са такива следващите 100 години.
3. От техните организации не можем да очакваме РАЗВИТИЕ, защото те са създадени с помощта на МАРИОНЕТКИ или на ПОСЛУШНИ И ПАСИВНИ "Ченове на управителните съвети".
4. Дори и да има активисти сред членовете, то те се оповават от дадената им "власт" и от титлата ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ. Те знаят, че повече нищо не могат да постигнат в този живот, и поради тази причина са доволни от подхвърленото им "признание". Ходят като овце по управителните съвети, радват се на дадените им 3 минути да си изплачат мъката, и после ЕДИНОДУШНО ГЛАСУВАТ това, което ВОЖДА ПРЕДВАРИТЕЛНО Е НАПИСАЛ В ПРОТОКОЛА. Ха-ха-ха ..... Така действува системата. Ха-ха-ха .....
Ако искаме наистина да обединим всички пчелари, първо трябва да обединим НЕДОВОЛНИТЕ АКТИВИСТИ - тези, които в момента не членуват при никого, защото не са припознали никого като свой вожд. Никой вожд до момента не им е предложил ИДЕАЛИ или ЦЯЛОСТНА ИДЕОЛОГИЯ, заради която си струва да продължават да се борят.
СЛЕДОВАТЕЛНО:
Трябва да се създаде една нова организация, която да предложи на пчеларите една НОВА ИДЕОЛОГИЯ - такава, която да отстрани недостатъците на идеологиите на старите вождове.
Тези разсъждения, базиращи се на даденостите в България, ги направих още преди 2-3 седмици. Към тях добавих и следните мои лични разсъждения:
1. Организацията трябва да се създаде ЕДНОЛИЧНО от поредния КАНДИДАТ-ВОЖД, защото груповата работа кучета я яли, и в това всички сме се убеждавали многократно.
2. Този кандидат-вожд трябва да е АКТИВИСТ и да е показал пред обществото неговите си лични виждания за това как могат да се подобрят нещата.
3. Този кандидат-вожд трябва да е с НЕОПЕТНЕНО ПЧЕЛАРСКО МИНАЛО.
4. Този кандидат-вожд трябва да има ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ да създаде и поддържа тази организация на едно много по-високо ниво от това на конкурентите.
5. Този кандидат-вожд трябва ДА ЖЕРТВУВА голяма част от личното си време за ОРГАНИЗАЦИОННА ДЕЙНОСТ.
6. Този кандидат-вожд трябва да предложи ИДЕОЛОГИЯ, която да се хареса на тези пчелари, които са недоволни от съществуващото положение.
7. Има и други изисквания, които са доста важни, като например да не е много млад и неопитен, но да не е и пенсионер. Да говори високо, точно и ясно със силен глас, а не да хъмка и мънка. Да има САМОЧУВСТВИЕ и да не се оставя Ганчо и другите да го победят със словесни атаки. Да има богат организационен опит. Да е интелигентен и съобразителен и светкавично да измисля верните доводи при словесни престрелки. Да може свободно да говори пред много хора и пред медиите, без да се притеснява. Да има представителен външен вид. Да има естествени лидерски дадености - това не се учи, човек се ражда такъв.
Има ли сред нас такъв човек ????????
Отговорът е ясен - НЕ, НЯМА !!!
Аз донякъде отговарям на този профил, но в никакъв случай не отговарям на точка 5 и на половината от изискванията в точка 7. В интерес на истината Мишо Михайлов отговаря на точка 5 и именно поради това преди 1 месец аз бях готов да му сътруднича, но вие ме разубедихте. Мишо Михайлов всъщност отговаря почти на всички точки, с изключение на финансовите възможности и КОФТИ ИДЕОЛОГИЯТА, която налага. Ако се бяхме обединили и аз му бях дал достатъчно пари, за да активизира публичното и медийното представяне на сдружението, както и ако се беше навил на малко повече демокрация - може би нещата щяха да потръгнат. Да, ама не. Той сам не осъзнава проблема си, а и членовете на форума ме разубедиха да правя обединение с него, така че към днешна дата отново сме в ТОЧКА НУЛА.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))