Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 640

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Каква беше средната възраст на присъстващите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Каква беше средната възраст на присъстващите.
    Може би 65-70 години. Май аз с моите 53 години бях един от най-младите, а имаше и човек на 82 години, който между другото се оказа свестен и с него си поговорихме надълго и нашироко във фоайето.

Имаше абсолютно пасивни хора, които през цялото време си мълчаха и не урониха нито една дума. Впоследствие тези хора бяха избрани в управителния съвет може би именно защото през цялото време си мълчаха.

Ха-ха.......
    Един от големите проблеми, който обсъждаха, беше кой ще им плаща пътните и дневните при пътувания за заседанията на управителния бюджет. Много се били цаквали всеки път сами да си купуват билет за влака. Най-накрая ръководството клекна и реши да задели някаква сума от мизерния бюджет за командировъчни на членовете на управителния съвет.

Като казвам мизерен бюджет - това наистина е така. Сумата на бюджета за следващата година е САМО 2000 лева, като в тази сума влизат и предизборните кюфтета и кебапчета. Чак ми стана тъжно и за момент се бях навил да извада 5000 лева и да им ги подаря, но после се сетих как никой не ме подкрепи по време на изказването ми и реших, че тези хора не го заслужават този жест.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Та да се върнем на разсъжденията за обединението на пчеларите.

1. Старите вождове НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА, която имат !!!
    2. Организациите под тях може и да са кухи, но в същото време са ДОСТАТЪЧНО СТАБИЛНИ и ще продължават да са такива следващите 100 години.
    3. От техните организации не можем да очакваме РАЗВИТИЕ, защото те са създадени с помощта на МАРИОНЕТКИ или на ПОСЛУШНИ И ПАСИВНИ "Ченове на управителните съвети".
    4. Дори и да има активисти сред членовете, то те се оповават от дадената им "власт" и от титлата ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ. Те знаят, че повече нищо не могат да постигнат в този живот, и поради тази причина са доволни от подхвърленото им "признание". Ходят като овце по управителните съвети, радват се на дадените им 3 минути да си изплачат мъката, и после ЕДИНОДУШНО ГЛАСУВАТ това, което ВОЖДА ПРЕДВАРИТЕЛНО Е НАПИСАЛ В ПРОТОКОЛА. Ха-ха-ха ..... Така действува системата. Ха-ха-ха .....

Ако искаме наистина да обединим всички пчелари, първо трябва да обединим НЕДОВОЛНИТЕ АКТИВИСТИ - тези, които в момента не членуват при никого, защото не са припознали никого като свой вожд. Никой вожд до момента не им е предложил ИДЕАЛИ или ЦЯЛОСТНА ИДЕОЛОГИЯ, заради която си струва да продължават да се борят.

СЛЕДОВАТЕЛНО:
    Трябва да се създаде една нова организация, която да предложи на пчеларите една НОВА ИДЕОЛОГИЯ - такава, която да отстрани недостатъците на идеологиите на старите вождове.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Тези разсъждения, базиращи се на даденостите в България, ги направих още преди 2-3 седмици. Към тях добавих и следните мои лични разсъждения:

1. Организацията трябва да се създаде ЕДНОЛИЧНО от поредния КАНДИДАТ-ВОЖД, защото груповата работа кучета я яли, и в това всички сме се убеждавали многократно.
    2. Този кандидат-вожд трябва да е АКТИВИСТ и да е показал пред обществото неговите си лични виждания за това как могат да се подобрят нещата.
    3. Този кандидат-вожд трябва да е с НЕОПЕТНЕНО ПЧЕЛАРСКО МИНАЛО.
    4. Този кандидат-вожд трябва да има ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ да създаде и поддържа тази организация на едно много по-високо ниво от това на конкурентите.
    5. Този кандидат-вожд трябва ДА ЖЕРТВУВА голяма част от личното си време за ОРГАНИЗАЦИОННА ДЕЙНОСТ.
    6. Този кандидат-вожд трябва да предложи ИДЕОЛОГИЯ, която да се хареса на тези пчелари, които са недоволни от съществуващото положение.
    7. Има и други изисквания, които са доста важни, като например да не е много млад и неопитен, но да не е и пенсионер. Да говори високо, точно и ясно със силен глас, а не да хъмка и мънка. Да има САМОЧУВСТВИЕ и да не се оставя Ганчо и другите да го победят със словесни атаки. Да има богат организационен опит. Да е интелигентен и съобразителен и светкавично да измисля верните доводи при словесни престрелки. Да може свободно да говори пред много хора и пред медиите, без да се притеснява. Да има представителен външен вид. Да има естествени лидерски дадености - това не се учи, човек се ражда такъв.

Има ли сред нас такъв човек ????????

Отговорът е ясен - НЕ, НЯМА !!!

Аз донякъде отговарям на този профил, но в никакъв случай не отговарям на точка 5 и на половината от изискванията в точка 7. В интерес на истината Мишо Михайлов отговаря на точка 5 и именно поради това преди 1 месец аз бях готов да му сътруднича, но вие ме разубедихте. Мишо Михайлов всъщност отговаря почти на всички точки, с изключение на финансовите възможности и КОФТИ ИДЕОЛОГИЯТА, която налага. Ако се бяхме обединили и аз му бях дал достатъчно пари, за да активизира публичното и медийното представяне на сдружението, както и ако се беше навил на малко повече демокрация - може би нещата щяха да потръгнат. Да, ама не. Той сам не осъзнава проблема си, а и членовете на форума ме разубедиха да правя обединение с него, така че към днешна дата отново сме в ТОЧКА НУЛА.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •