Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
При мен също наредбата не се спазва тотално. В понеделник ходих при кмета да го уведомя че няма блок в който да не се пръска и да попитам колко уведомителни писма има при него и защо няма нито едно при мен. Оказа се че при него няма нито едно уведомително писмо и започна веднага звънене по телефона. На въпроса на кмета към арендаторите защо не са пуснали писма всичките отговориха в стил *не ме занимавай че имам работа*. Всичко си остана по старо му. Кмета няма да се обади на контролен орган за да не се намрази с арендаторите, които са работодателите и заможните хора в селото. Избира да ми замаже очите и толкова. Един регистър има една чудесна възможност за която не се спомена по горе. ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОНТРОЛ ОТ ВСЕКИ. Всеки един който види трактор и особено самолет може да влезе веднага и да провери дали в този район е обявено пръскане и ако не да сигнализира. Истината в разразилия се спор за мен е да се запази действието на наредбата като се оптимизират малко сроковете за предупреждение и към нея да се прикрепи единна информационна интернет базирана информационна система.
А ти на кого друг се обади? при това положение или звъниш на 112 (да го имаш документирано) идва полиция и спира пръскането или звъниш на ОДБХ - и подаваш сигнал за нерегламентирано пръскане.

Онзи ден имаше пръскачки на полето пръскаха нивата при проверка от растителна защита се оказа че те имат разрешение и писма но просто забравили да ги дадат на кмета (имали много работа) е това забравяне им коства актове за по 5 000 лв. и хич не се зарадваха ...

Вече ако имаш натравяне - първата ти работа е ти или някой в града да отиде в областна дирекция Земеделие и да пусне едно заявление по образец на отравянето - получава входящ номер - сформира се комисия която идва на място да оцени щетите и да вземе проби. Добре е да се съобщи и на местното дружество да има свой представител в комисията. Нещо важно при масово натравяне комисията проверява само онези които имат пуснати заявления и входящи номера...