Горките колеги. дори и да намерят виновника ги чака голямо ходене по мъките за да получат някакво възмездие. Не се споменава как е станало отравянето, но като си мисля ми се струва възможно само със самолет който е пръскал при грешна посока на вятъра и грешна височина или покрай блоковете е имало много джанки и цъфнали храсти които са напръскани от самолета с цел а се обхване целия блок. С трактор не се сещам как може да стане при положение, че рапицата не е цъфнала.
Пръскането край мен е тотално. За 4-те слънчеви дни нямаше блок в който да не влезе трактор. В съседното село в неделя ползваха и авиация. Времето много помогна пръскането да се съсредоточи в тези 4 слънчеви и тихи дни и за моя радост освен някоя череша в селските дворове всичкото пръскане мина за сега както трябва - преди цъфтеж. Обикалях и съседни села да проверявам рапицата и там положението беше същото. Пръскаше се масово. Може би заради тази масовост на мероприятието отровата се носи във въздуха и част от нея е полепнала по цъфналите растения и пчелите са ужасно нервни. Дозата явно не е достатъчна за да ги убие, но ги изнервя страшно. Толкова жила не бях отнасял скоро. В момента в пчелина не е възможно да се влезе без предпазно облекло включително и ръкавици да не говорим какво се случва като взема да ги отварям.