Откровенно казано - не особено.Относно разслоението на МДФ моите наблюдения са съвсем други. На второ място разчитам на хидроизолацията , която осигурява правилната обработка с акрилатните бои - покритието наистина изглежда обещаващо а наблюденията ми в/у дограма обработена с такива бои показват , че наистина са устойчиви.
Относно вредните емисии нещата стоят така:
- материалът е производство на известна австрийска компания и е клас Е 1, което означава че в 100 гр изходна суровина се съдържа не повече от10 гр свободен формалдехид , което е абсолютно безопасно за здравето. В тази връзка мисля че OSB , което често използваме за капаци или други елементи в кошерите е смного по-голям процент вредни емисии защото е предназначен за покриви , стени или подобни , които задължително с "запечатват" посредством мазилки например.Това са материали от клас Е 2
- вредните емисии при този тип материали се излъчват предимно от срезовете и затова е необходимо те да се запечатват посредством окантване или боядисване/окантването при ПДЧ няма само функция за декориране/ В конструкцията на корпуса срезовере са обърнати навън или влизат в сглобка
И не на последно място на няколко пъти е отваряна темата за алтернативни материали от някой новак като мен но като че ли в повечето случаи отговорите съдържат предимно "теоретични разработки". Е аз реших да го изпробвам на практика като ви информирам за резултатите от експеримента. Гарантирам ти че ако "цъфнат" задължително ще има снимки , ако не - също

Цитат