Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 64 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 640
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Съгласен съм, че така е най- справедливо, но как ще бъдат информирани пчеларите?
    Мисля че липсата на актуална информация, както за пчелините така и за това което ще се създава е двустранен проблем.
    Трябва да се помисли сериозно за този проблем , защото ми се струва че нещата може да свършат още преди да са започнали. Някъде имаше мнение, че е нужен човек като Левски да обикаля България и да създава ''комитети'', което си е доста утопично за днешно време.Ако съм от село Могила примерно как да науча за устава и т.н. освен от;
    1.Пчеларските вестници
    2.Телевизията
    3.Интернет
    4.Пощата
    Новата организация ще използва и четирите посочени от тебе способа, за да информира пчеларите за своите дела. Нали вече се е намерил един глупак, който да плаща .........
    Важното е да има пълна ПРОЗРАЧНОСТ, за да знаят пчеларите, че някъде там някой глупак (един или повече) мисли и работи за тях и за техните сини очи.

А че няма да има благодарни, това от сега е ясно. И че ще се появят злобари също от сега е ясно. Българина е едно такова особенно същество, което ако решиш да му подариш 1000 лева, вместо да ти каже БЛАГОДАРЯ ще каже "А бе скръндза, само толкова ли ти се откъсна от сърцето".

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Матеев това което пишеш отнася изцяло за теб. Всяко сдружение което не стеб също е законно и регламентирано и още там какво. Ти как ще решаваш въпроси свързани с тях? Ти кои искаш да обединиш? А и как когато ще има най малко хиляди без теб и срещу теб, какво целиш? Ти да не си договорил нещата с Михайлов и му помагаш срещу Ганчо? Започна да пишеш противоречиви неща. Как ще откажеш на Ганчо да бъде вътре в организация и на негови хора, та те ще те превземат от вътре още при първият опит. Ти не си обединяваш, ти правиш също като те, дърпаш чершафа. А от горе това предложение за глупак който плаща!!!!! БЕСПЛАТЕН КАШКАВАЛ В МИШЕЛОВКА МАТЕЕВ. ТИ НА НАС ЛИ Я СЛАГАШ? Поредна организация с едноличен вожд Матеев, така ли ? Това ли твоето обединяване? Това което предлагам аз е доброволно чдленуване, да ще трябва сили и време и силата на аргументи и убеждения за да постигне резултат но този резултат ще е бетон и никой няма да има съмнение. Това е ДОБРОВОЛНО И ДЕМОКРАТИЧНО И В ОБЩА ПОЛЗА И ИЗРАЖЕНИЕ НА ОБЩА ВОЛЯ, на теб ти е страх от това що то ти гориш за власт. Това вече личи ясно в пространство. Ти още нищо не направил за никой освен за себеси а вече раздаваш, до сега виждам какво правиш за себеси и какво целиш. Ти исползваш сега кауза и си яхнал вълна на недоволството от вождове и опитвашсе да ни прекараш май. Аз не искам това да стане. Не искам още един вожд, хитр и несменяем, с личен интерес. Тази организация ще има винаги проблеми що то изначално ще е хилова и слаба. И ти ще бъдеш виновен в това.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Има пчеларски организации (извън България) които са разрешили въпроса с гласовете по следния начин - плащаш членски внос 100 долара (на година) член си на организацията ползваш услугите и но нямаш право на глас. Плащаш 200/300 долара на година получаваш право на 1 глас - това е за онези членове които са по нашему физически лица....

Може да не съм прав но мисля че самата структура може да разреши проблема с правото на глас. Незнам как е замислено но е добре да се предвиди Закона за браншовите организации.
    Може да раздели на област Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище и Разград тези области са всъщност Североизточна България.
    - формиране на определена позиция - прави се анкета сред пчеларските дружества по места - в определен срок всяко дружество обсъжда и попълва анкетата - тези анкети се обобщават и формират позицията на пчеларите от област Добрич - такава позиция се формира и в останалите области - тези области формират обща позиция на пчеларите от Североизточна България която се защитава на национално ниво

Така всеки регион може да излъчи свой представител който да е член на Управителния съвет на Националната организация и който да защитава интересите на своя регион.

Или казано по друг начин - едно общо събрание няма да е 400 души а от представителите на всички области + общия им представител на съответния регион (Североизточна България примерно) + физически лица които имат право на такъв глас, а УС да е от 6 души колкото региона има и всеки е с 1 глас без значение колко пчелари и колко кошера има зад гърба си понеже ще е ясно че този човек представлява примерно 6 области които преди това са взели решение какво да отстоява техния делегат и за какво да гласува.

Няма да има огромни УС, комисии ходене напред назад, харчене на пари, загуба на време като всичко може да се направи с една конферентна връзка по скайп а протокола за няколко дни и 20-30 лв като разход да обиклоли цяла България с куриерите за да бъде разписан и накрая да се върне на председателя... всъщност това е нещо което съм писал и в Хайде да си направим асоциация
    Тази идея я обсъждахме предната неделя у дома с колегата Димитър Цонев, но той изказа съмнение, че една такава многоетажна структура много трудно може да бъде създадена. Тя наистина е идеална и наистина се базира на теорията на управлението, в която се казва, че на всяко едно ниво от йерархиията трябва да има съвети от не повече от 6-7 човека. По-много хора работа не вършат. Въпроса е, че не знаем дали ще успеят да се самооорганизират тези структури, или ще се изпокарат на всички нива, така, както е и в момента.

За да не рискуваме, най-добре е в началния момент организацията да е линейна - има едно единствено ниво - самата организация, и всички участвуват в това ниво на равни начала. После посредством една единна база данни, интегрирана с WEB сайта, ще се опитаме да създадем йерархична структура, но не се знае дали тя трябва да е на регионален принцип, или на принципа ДЕЛЕГИРАНЕ НА ПРАВА НА ЧОВЕК, НА КОГОТО ВЯРВАМ. При всички случаи в базата с данни трябва да фигурира името на всеки един пчелар, както и номера на всеки един негов пчелин, заедно с декларирания брой кошери в него. Тъй като това е единственият официален документ, няма как - върху него ще се наложи да започнем да градим цялата останала йерархия.

Алтернативата е да вярваме на честна дума и честен кръст, но тогава няма да сме пчеларска, а църковна организация.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Има пчеларски организации (извън България) които са разрешили въпроса с гласовете по следния начин - плащаш членски внос 100 долара (на година) член си на организацията ползваш услугите и но нямаш право на глас. Плащаш 200/300 долара на година получаваш право на 1 глас - това е за онези членове които са по нашему физически лица....

Може да не съм прав но мисля че самата структура може да разреши проблема с правото на глас. Незнам как е замислено но е добре да се предвиди Закона за браншовите организации.
    Може да раздели на област Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище и Разград тези области са всъщност Североизточна България.
    - формиране на определена позиция - прави се анкета сред пчеларските дружества по места - в определен срок всяко дружество обсъжда и попълва анкетата - тези анкети се обобщават и формират позицията на пчеларите от област Добрич - такава позиция се формира и в останалите области - тези области формират обща позиция на пчеларите от Североизточна България която се защитава на национално ниво

Така всеки регион може да излъчи свой представител който да е член на Управителния съвет на Националната организация и който да защитава интересите на своя регион.

Или казано по друг начин - едно общо събрание няма да е 400 души а от представителите на всички области + общия им представител на съответния регион (Североизточна България примерно) + физически лица които имат право на такъв глас, а УС да е от 6 души колкото региона има и всеки е с 1 глас без значение колко пчелари и колко кошера има зад гърба си понеже ще е ясно че този човек представлява примерно 6 области които преди това са взели решение какво да отстоява техния делегат и за какво да гласува.

Няма да има огромни УС, комисии ходене напред назад, харчене на пари, загуба на време като всичко може да се направи с една конферентна връзка по скайп а протокола за няколко дни и 20-30 лв като разход да обиклоли цяла България с куриерите за да бъде разписан и накрая да се върне на председателя... всъщност това е нещо което съм писал и в Хайде да си направим асоциация
    Едно към едно с моите предложения. Само по различен начин написано. Ето има двама които пишат за един начин на създаване на организация.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Тази идея я обсъждахме предната неделя у дома с колегата Димитър Цонев, но той изказа съмнение, че една такава многоетажна структура много трудно може да бъде създадена. Тя наистина е идеална и наистина се базира на теорията на управлението, в която се казва, че на всяко едно ниво от йерархиията трябва да има съвети от не повече от 6-7 човека. По-много хора работа не вършат. Въпроса е, че не знаем дали ще успеят да се самооорганизират тези структури, или ще се изпокарат на всички нива, така, както е и в момента.

За да не рискуваме, най-добре е в началния момент организацията да е линейна - има едно единствено ниво - самата организация, и всички участвуват в това ниво на равни начала. После посредством една единна база данни, интегрирана с WEB сайта, ще се опитаме да създадем йерархична структура, но не се знае дали тя трябва да е на регионален принцип, или на принципа ДЕЛЕГИРАНЕ НА ПРАВА НА ЧОВЕК, НА КОГОТО ВЯРВАМ. При всички случаи в базата с данни трябва да фигурира името на всеки един пчелар, както и номера на всеки един негов пчелин, заедно с декларирания брой кошери в него. Тъй като това е единственият официален документ, няма как - върху него ще се наложи да започнем да градим цялата останала йерархия.

Алтернативата е да вярваме на честна дума и честен кръст, но тогава няма да сме пчеларска, а църковна организация.
    Преди малко ти това нарече татолитарна структура. Тези структури самоорганизират ако това е в полза на пчелари и им това се докаже. И пак се връщаме към общинско - областно- национално. Так каде не съм прав? И защо трябва да вярваме на теб?

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Не честната дума ще помогне, а друго нещо. Ако членският внос е на база брой кошери, това ще усмири лъжците. Ако са готови да дават повече пари, само за да покажат, че имат повече кошери, дали ще го направят.
    Между другото, може да се започне с регистрираните членове на форума за основа на новата организация. Със сайт и форум, но вече с реални имена, ако трябва хартиено споразумение между организацията и отделният член, към него прикрепена парола за форум и участие в анкети. Няма нужда да се става най-голямата организация за месец, година. И да се бърза, няма да стане отведнъж. Колкото и да искаме да променим съществуващото положение.
    Анкетите в един нов форум могат да свършат много работа. Дори представителност може да се измисли с минимални рискове за злоупотреба.
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Драги ми Вячеслав,
    Нормално е двамата с тебе да имаме различни мнения. Аз не критикувам твоето, защото не го познавам в неговата пълнота. Интересно ми е защо ти критикуваш моето, след като още дори и не си го чул. А то вече е под формата на Устав, любезно предоставен от Илия Цонев след няколко безсънни нощи. Устава е повече от идеален, а поставените цели са МЕЧТА. Дотолкова са добри, щото няма начин да не се харесат на всички пчелари в България. Единствено остана да разрешим този проблем с кошерите и с гласовете на делегатите.

Драги ми Вячеслав,
    Искам да ти кажа, че докато аз си затрих бизнеса през последните 40 дена, денонощно работейки за пчеларите, ти в същото време НИЩО НЕ НАПРАВИ. Дори не дойде на срещата на работната група, защото уж си имал ПО-ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ. При това положение не знам какви претенции имаш в момента. За всичките тези 40 дена ти успя да направиш само 4 неща - 2 пъти да се изкажеш на 2 събрания, и да настроиш всички хора против тебе, и два пъти да напишеш в този форум просташки постинги, и пак да настроиш всички хора срещу тебе. Това ли ти е ИДЕОЛОГИЯТА? Такова ли лидерство ти разбираш за нормално? Ами ако е така - дерзай - създай си организацията такава, каквато я виждаш. Никой не те спира.

НЕКА ДА СЕ ИЗЯСНИМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ:
    В момента реших аз лично да създам новата организация НЕ ЗАЩОТО ИСКАМ ДА СЪМ ВОЖД, а защото никой друг дори и не си мръдна пръста да го направи. Опитах се да ви убедя да помогнем на Мишо, но вие ме изядохте с парцалите. При това положение реших, че явно ще трябва да се прави нова организация БЕЗ СТАРИ ВОЖДОВЕ, и като се поогледах кой може да я направи, освен мене не видях никой друг. Ако аз не я направя сега тази оргнизация, значи си остава старото статукво с Ганчо и старите вождовете. И тъй като явно АЗ ЩЕ ПЛАЩАМ за в бъдеще ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ, редно е в него да пробвам МОЯТА ИДЕОЛОГИЯ, а не твоята. Готов съм да се вслушвам в мнението на всички останали, и както виждаш ГО ПРАВЯ, но позволи ми крайното решение да го ВЗЕМАМ АЗ, а не ти. Ако ЕКСПЕРИМЕНТА УСПЕЕ ДОБРОВОЛНО ДА НАБЕРЕ НАД 50% участие, значи си е струвало, и значи ИДЕОЛОГИЯТА МИ Е БИЛА ПРАВИЛНА !!! Ако експеримента се провали, щетите ще са само мои, а не твои.

И ще ти кажа още нещо, което ще те заболи много, но съжалявам - това е истината. Ти беше начело на моя списък да те поканя за член на управителния съвет, но не го направих, защото другите колеги се възпротивиха. Причината - не можеш да си сдържаш нервите и не можеш да си мериш приказките. Съжалявам. Надявам се да оцениш моята откритост и честност и да си останем приятели.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Мисля че всеки регион (област) трябва да има свой представител защото има специфични проблеми например в Добрич са едни а в Смолян други.... защо не след регистрацията и създаването на базата данни да кажем всички регистрирани пчелари от Добричка област гласуват и избират 1 свой представител и т.н. така хората ще станат по-малко и ще увеличат шансовете да се взима някакво решение инъче не си представям 300-500 души да се съберат на едно място и да постигнат единодушие по даден въпрос...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Mateev форума има 3619 доброволно регистрирани потребителя предполагам е възможно да им се пусне автоматично на всички покана(бланка) за членство в новата организация. Все от някъде трябва да се започне.
    Успех!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Мисля че всеки регион (област) трябва да има свой представител защото има специфични проблеми например в Добрич са едни а в Смолян други.... защо не след регистрацията и създаването на базата данни да кажем всички регистрирани пчелари от Добричка област гласуват и избират 1 свой представител и т.н. така хората ще станат по-малко и ще увеличат шансовете да се взима някакво решение инъче не си представям 300-500 души да се съберат на едно място и да постигнат единодушие по даден въпрос...
    Едно е ясно още от сега - хората от новата организация ще си я моделират такава, каквато те самите си поискат. Те ще могат да променят както устава, така и организационната структура или членовете на управителния съвет.

Нашата задача на такъв един начален етап е да заложим определени ограничения в устава така, щото за в бъдеще да няма начин организацията да бъде превзета от хората на Мишо или Ганчо. Трябва да гарантираме, че ВИНАГИ ЩЕ СЕ СЛУША МНЕНИЕТО НА МНОЗИНСТВОТО, а не мнението на платени провокатори с кухи организации зад гърба си.

Първият управителен съвет го избирам ЛИЧНО АЗ и в него участвуват ВЕЧЕ ИЗЯВЕНИ ЛИДЕРИ от форума или от други масови прояви. Тези лидери са с ЧИСТИ ИМЕНА и ЧИСТО МИНАЛО. Мандата на този първи управителен съвет ще е САМО ЕДНА ГОДИНА и неговата основна цел ще е ДА СЪЗДАДЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА и да се опита ДА ПРИВЛЕЧЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ЧЛЕНОВЕ. Живот и здраве тази задача да бъде изпълнена и тогава след 1 година вече спокойно ще можем да мислим за истински организационни структури, за ПРОМЯНА НА УСТАВА (ако някъде сме сгафили) и за ПРОМЯНА НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ с нови доказали себе си ЛИДЕРИ. Но това вече ще го решава МНОЗИНСТВОТО, а не аз или стария управителен съвет.

През това време аз ще бъда ГАРАНТ, че нещата ще се движат в правилна посока, и ще прилагам внимателно подбрана доза ДЕМОКРАЦИЯ съобразно моята собствена съвест, преследвайки крайната цел, която е обща за всички, а именно:

СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ДОБРОВОЛНО ДА ОБЕДИНИ ПОВЕЧЕ ОТ 50% ОТ ПЧЕЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ !!!

В името на това обединение може да се наложи текуща промяна на устав и/или управителен съвет и т.н. Всеки един нов член ще поставя неговите си собствени изисквания, и ние ще се стараем да ги вместваме в общата схема, за да го привлечем. Не мога още от сега да кажа какъв ще е крайният облик на организацията, но мога да кажа, че тя така ще се развива, щото да бъде харесвана и припознавана от колкото се може повече пчелари.

И в един прекрасен момент, ако и когато придобием над 50% членство, в този момент вече ще можем спокойно да тропнем на Ганчо и на Министъра и да извоюваме правото си държавата да се съобразява с НАШЕТО МНЕНИЕ, а не с това на Ганчо. И аз лично ще съм ГАРАНТ, че нашето мнение ще е мнението на БОЛШИНСТВОТО ПЧЕЛАРИ, а не на единици от тях с кухи организации зад тях.

Страница 33 от 64 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •