Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 640

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Матеев, ни е, Руснаци имаме една хубова приказка за този случай, време ще покаже кой е прав. Инак аз предпочитам да ти връча първенство и да не ти преча, ще си гледам пчелитте и ще се развивам дейност във Варна и област. Това което пишеш ти пълна утопия. Стари организации законни и съществуват, те имат лекторска маса особенно СБП и организация на Ганчо. Много ми се иска да видя как ще накараш 200 или 300 члена на УС на тази организация да приемат общо решение когато приказка - колко пчелара толкова мнения и всички не съгласни с другия аз видях на практика. За това по добре за мен да мълча и да правя каквото правя. Извини ако ти преча в твоя форум. Ние разбираме какво губим чак след като го загубим инак правим вид че на нас не ни трябва. Двамата сме пчелари от по две три години, и аз помислих че мога да направя нещо, но разбрах че учавствувам в битка за власт. Това на мен не ми трябва. Не искам да имам власт, искам справедливост и отговорност. Явно няма да мога да разбера цялата тънкост на твоя демокрация. Лозунги имаш как при комунизма, ще видим ли действия. Именно това разединява всички и позволява да влавства Анархия. Извенявай ако съм ти засегнал с нещо. Без никакъв умисел или намерение. Изразявам мнението си. Ако тук не ми е място пиши ми и аз ще уважа искането и ще напусна форума като прекратя регистрация.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вячеслав, за 21-ви път чувам твоето мнение, и за 21-ви път си мисля, че ти не си наясно със ситуацията в България. Напълно съм съгласен, че идеалистичната структура е ПЧЕЛАР --> Общинска организация --> Областна организация --> Национална организация. Това обаче е невъзможно поне към днешна дата, защото:
    1. В много общини и области има по няколко организации, които враждуват помежду си.
    2. В много общини пък въобще няма никаква организация.
    3. Има много пчелари, които не могат да бъдат обхванати от идеалистичната структура. Например аз имам пчелини в 10 общини и 2 области. Къде да членувам? Има много пчелари като мене с пчелини на едно място и местоживеене на друго.
    4. Има много пчелари, които членуват в повече от една организация. Има дори общински и областни дружества, които членуват в повече от една национални организации.
    5. Има и такива, които казват "е..ал съм ги всички мафиоти, няма да членувам никъде".

Съжалявам Вячеслав, но твоето мислене също е ТОТАЛИТАРНО и също предполага да ЗАДЪЛЖИШ другите да направят нещо, защото на тебе така ти е кефнало. Не си ли се замислял поне за момент, че може би грешиш?

Според мене в новата организация НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА НАСИЛА !!! Всичко трябва да е ДОБРОВОЛНО !!! Всеки един пчелар в България има констутиционното право да се сдружава с когото си иска и когато си иска. Това със задължителните общински и областни организации си е ФОРМА НА ДИКТАТУРА. Пчеларя Бай-Пешо може да не е доволен от областния или общинския управител. Той може да има собствено си мнение и да реши да се сдружава с някой друг от някоя друга организация - например с организацията на сина му, която обаче е на 300 километра от селото му.

За да се избегнат всичките тези проблеми, в новата организация ще могат да членуват директно ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, без да им дирим сметката откъде са дошли и къде са им пчелините. Дори и да приемем за член някоя общинска или областна организация, ние всъщност ще приемаме СПИСЪКА С НЕЙНИ ЧЛЕНОВЕ.

Единственият начин да се опитаме да обединим всички пчелари в България е ДА ЗАБРАВИМ ЗА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, тъй като голяма част от тях са кухи и са с ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Новият устав ТРЯБВА ДА Е ИДЕАЛИСТИЧЕН, за да бъде върприет от ВСИЧКИ. Той (и организацията) трябва САМО ДА ДАВАТ и в никакъв случай да не се опитват ДА ВЗЕМАТ от пчеларите каквото и да било.

Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН, който може да създаде предпоставки за ПЪЛНО ОБЕДИНЕНИЕ. Всяка една ТОТАЛИТАРНА КЛАУЗА в устава вместо обединение, ще създаде РАЗЕДИНЕНИЕ.
    Съгласен съм, че така е най- справедливо, но как ще бъдат информирани пчеларите?
    Мисля че липсата на актуална информация, както за пчелините така и за това което ще се създава е двустранен проблем.
    Трябва да се помисли сериозно за този проблем , защото ми се струва че нещата може да свършат още преди да са започнали. Някъде имаше мнение, че е нужен човек като Левски да обикаля България и да създава ''комитети'', което си е доста утопично за днешно време.Ако съм от село Могила примерно как да науча за устава и т.н. освен от;
    1.Пчеларските вестници
    2.Телевизията
    3.Интернет
    4.Пощата

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колеги, чета-чета, това което пишете и честно да Ви кажа, до никаде няма да я докарате(ме). Ще попитате Защо? Амии защото така ни е заложено в гените, да не се съгласваме с мнението да другия и всеки да дърпа чергата към него си. По подобие на циганите, на които им е заложено да пеят, без да имат познание от музика. Обаче при циганите има нещо друго заложено - да се защитават един-друг , без значение кой повече е откраднал.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Съгласен съм, че така е най- справедливо, но как ще бъдат информирани пчеларите?
    Мисля че липсата на актуална информация, както за пчелините така и за това което ще се създава е двустранен проблем.
    Трябва да се помисли сериозно за този проблем , защото ми се струва че нещата може да свършат още преди да са започнали. Някъде имаше мнение, че е нужен човек като Левски да обикаля България и да създава ''комитети'', което си е доста утопично за днешно време.Ако съм от село Могила примерно как да науча за устава и т.н. освен от;
    1.Пчеларските вестници
    2.Телевизията
    3.Интернет
    4.Пощата
    Новата организация ще използва и четирите посочени от тебе способа, за да информира пчеларите за своите дела. Нали вече се е намерил един глупак, който да плаща .........
    Важното е да има пълна ПРОЗРАЧНОСТ, за да знаят пчеларите, че някъде там някой глупак (един или повече) мисли и работи за тях и за техните сини очи.

А че няма да има благодарни, това от сега е ясно. И че ще се появят злобари също от сега е ясно. Българина е едно такова особенно същество, което ако решиш да му подариш 1000 лева, вместо да ти каже БЛАГОДАРЯ ще каже "А бе скръндза, само толкова ли ти се откъсна от сърцето".

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •