Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 35

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Напрегнатостта на полето не зависи от честотата. Честотата на работа на микровълновите печки е 2.4GHz. Това е резонансната честота на водните молекули.
    Аз говоря за излъчване на ЕМЕ не за напрегнатост. При микровълновите печки се излъчва.
    Съгласен съм с фактите но Матеев.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Аз говоря за излъчване на ЕМЕ не за напрегнатост. При микровълновите печки се излъчва.
    Съгласен съм с фактите но Матеев.
    А с какво се определя и измерва "излъчването на ЕМЕ"?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    За да има прехвърляне на ЕМЕ от излъчвател към приемник трябва и двата да са саизмерими с дължината на вълната.Изчисли далжината на вълната при 50 Hz и ще си отговориш на въпроса.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    За да има прехвърляне на ЕМЕ от излъчвател към приемник трябва и двата да са саизмерими с дължината на вълната.Изчисли далжината на вълната при 50 Hz и ще си отговориш на въпроса.
    Нещо грешите! Пренос на енергия има винаги. Друг е въпроса от какво точно зависи нейното количество. Аз ви попитах с какво се определя и измерва "излъчването на ЕМЕ".
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    За тези честоти излъчването е практически нула. Ако искате формули ще потърся.Тези неща съм ги учил доста одавна,но ако имате нещо дайте да го коментираме.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За да се излъчва електромагнитна енергия, трябва да има АНТЕНА, вълновото съпротивление на която трябва да е съгласувано с източника на енергия. Жиците на далекопроводите трудно могат да бъдат наречени АНТЕНИ, а пък за съгласуване въобще да не говорим.

По-скоро има капацитивен ефект, които създава капацитивни токове както между жиците помежду им, така и към земята. Тоест някаква микроскопична енергия тече през въздуха. Това обаче не може да бъде наречено излъчване на електромагнитна енергия, защото не се разпространява извън зоната на далекопровода.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Съгласен съм.Ще добавя само и директната магнитна индукция.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •